-Com que continuem confinats a casa, una altra recepta per fer amb coses que tenim per casa, en aquest cas les sobres del putxero. Abans de començar amb la recepta, dos aclariments: Al meu poble, quan parlem de mandonguilles ens referim al que en castellà es coneix com a "croqueta", tot i que també podem utilitzar el terme per les pilotes de carn; en segon lloc, dir que aquestes no les he fet jo, són de ma mare, de quan vaig estar amb ella al Nadal. Sempre espere a fer jo les receptes per penjar-les, però el confinament és una ocasió especial per no esperar. Pel que em va explicar ma mare, Carmencín, una amiga del poble, li va explicar com fer aquestes mandonguilles, tot i que la versió de ma mare és una adaptació. De tota manera agrair des d'ací a Carmencín per la seua aportació boca a boca.
INGREDIENTS:
-Carn (la que ens sobre després d'haver fet el putxero: pollastre, vedella, pilotes de carn,...)
-Creïlla, carlota i cigrons sobrants del putxero (poca quantitat, per acompanyar la carn)
-Un gra d'all
-Julivert
-1 ou
-Canyella (si ens agrada en podem afegir una miqueta, ma mare en sol posar a les mandonguilles)
ELABORACIÓ:
-Piquem l'all i el julivert i ho barregem bé amb la carn, i la creïlla, la carlota i els cigrons si és que n'hem posat i la canyella. Ho piquem tot o ho xafem bé amb una forquilla i afegim el rovell de l'ou, que haurem separat de la clara. Ho mesclem tot bé i anem formant les mandonguilletes amb les mans o amb una cullera. Posem oli en una paella i, quan està ben calent, anem passant les mandonguilles per la clara de l'ou i les fregim fins que queden ben daurades.