-En algun lloc he llegit que la paella de verdures es coneixia com arròs de quaresma, per allò que no porta carn, però he preguntat a casa i m'han dit que ells no saben res. Este arròs pot dur totes aquelles verdures que volguem, a gust de cadascú, a mi m'agrada molt posar-li xampinyons i carxofes, li donen un gustet molt bo a l'arròs.
INGREDIENTS:
-Arròs (una tasseta per persona)
-Caldo de verdures (tres tassetes per cada tasseta d'arròs)
-Ceba
-All
-Xampinyons
-Pebre
-Carxofes
-Tomaca ratllada
-Pebre roig
-Colorant
-Oli
-Sal
-Altres verdures que ens agraden, alls tendres, carbassot, faves, espàrrecs,...
Per al caldo de verdures:
-Ceba
-All porro
-Carlota
-Julivert
-Qualsevol altra verdura que li volguem posar, api, xirivia,... també li podem posar un osset de carn si volem que quede més gustós, però si el volem només de verdura, ja està.
ELABORACIÓ:
-Per fer el caldo, sofregim primer un poc la verdura perquè així agarra més gustet i després afegim aigua i ho posem a bullir tot. Si no li posem carn, no fa falta bullir massa rato, en menys d'una hora ja ha agarrat gustet, i si tenim l'olla exprés, en un moment el tenim fet.
En una paella, posem a sofregir les verdures tallades ben menudetes, jo primer pose sempre la ceba i l'all, amb el pebre, que són les coses que costen un poquet més, després la carxofa, i lo últim els xampinyons. Quan ja està tot més o menys fet, afegim la tomaca ratllada i deixem que vaja fent-se. Després afegim l'arròs per sofregir-lo una miqueta i el pebre roig perquè agarre tot gustet. Per últim, afegim el caldo i posem el foc ben fort. Quan afegim el caldo, li posem també un poc de colorant, perquè després l'arròs agarre el color groguet, jo en el cas de la foto no en tenia i per això té este color blancot, però el gust és igual de bo, quan puga ja canviaré la foto. Ho deixem fer xup xup a foc fort uns deu minuts, o fins que veiem que el caldo ha baixat prou i ja veiem l'arròs però encara hi ha caldo i baixem el foc i deixem que es vaja consumint el caldo. Quan ja està, apaguem el foc i deixem reposar l'arròs 10 o 15 minuts perquè s'acabe d'assentar i agarrar el gustet.
dimecres, 25 d’agost del 2010
diumenge, 15 d’agost del 2010
Albergínies farcides de carn
-Si estiguera al meu poble, diria "rellenes", però com no sé qui llegirà això, millor ser correctes.
Quan era menut, no m'agradaven gens les albergínies, de ninguna manera. Però quan un té una mare que cuina tant bé i a casa li inculquen el menjar com un plaer, acaba agradant-li tot, i ara me les menge de qualsevol manera. En esta recepta, les pose farcides de carn picada, però també es poden farcir de verdura o d'allò que ens vinga de gust.
INGREDIENTS:
-Albergínies
-Ceba
-Carn picada
-Ou
-Formatge ratllat
-Oli
-Sal
ELABORACIÓ:
-Netegem les albergínies i les partim per la meitat. Amb un ganivet o una cullera, les buidem, deixant a la corfa un centímetre com a molt. Si aconseguim deixar-ho ben finet, no hi ha problema, però si se'ns queda un poc gros, li podem pegar un bull perquè es quede feta i després no se'ns quede crua.
En una paella amb oli, sofregim la ceba i l'albergínia tallada ben menuda, i després afegim la carn picada. Ho salem tot i afegim alguna espècia si ens agrada. Quan ja tenim el sofregit fet, apaguem el foc i li tirem ou batut per damunt i ho mesclem tot ben mesclat, segons ma mare això serveix perquè quede tot molt compacte.
Anem omplint les albergínies amb el sofregit i per damunt li posem formatge al forn, prèviament escalfat. Ho tenim el temps necessari perquè es facen les albergínies per fora, amb mitja horeta deuria haver prou.
Quan era menut, no m'agradaven gens les albergínies, de ninguna manera. Però quan un té una mare que cuina tant bé i a casa li inculquen el menjar com un plaer, acaba agradant-li tot, i ara me les menge de qualsevol manera. En esta recepta, les pose farcides de carn picada, però també es poden farcir de verdura o d'allò que ens vinga de gust.
INGREDIENTS:
-Albergínies
-Ceba
-Carn picada
-Ou
-Formatge ratllat
-Oli
-Sal
ELABORACIÓ:
-Netegem les albergínies i les partim per la meitat. Amb un ganivet o una cullera, les buidem, deixant a la corfa un centímetre com a molt. Si aconseguim deixar-ho ben finet, no hi ha problema, però si se'ns queda un poc gros, li podem pegar un bull perquè es quede feta i després no se'ns quede crua.
En una paella amb oli, sofregim la ceba i l'albergínia tallada ben menuda, i després afegim la carn picada. Ho salem tot i afegim alguna espècia si ens agrada. Quan ja tenim el sofregit fet, apaguem el foc i li tirem ou batut per damunt i ho mesclem tot ben mesclat, segons ma mare això serveix perquè quede tot molt compacte.
Anem omplint les albergínies amb el sofregit i per damunt li posem formatge al forn, prèviament escalfat. Ho tenim el temps necessari perquè es facen les albergínies per fora, amb mitja horeta deuria haver prou.
dimarts, 3 d’agost del 2010
Arròs negre
-He de reconéixer que és l'arròs que més he demanat en restaurants, en part perquè m'agrada molt, i en part perquè no sabia fer-lo. Li vaig preguntar a ma mare i em va dir que el fera com l'arròs a banda però afegint la tinta del calamar. Entre estes indicacions i els dubtes que li vaig preguntar a Vicent "Romanet", de Villalonga, he fet aquesta versió que és més pareguda a la de ma mare, però afegint tomaca.
INGREDIENTS:
-Arròs (una tasseta per persona)
-Caldo de peix (3 tassetes per cada tasseta d'arròs)
-Sípia i/o calamars
-Gambes/clòtxines/emperador, o qualsevol altra cosa per afegir tropessons a l'arròs, el que més ens agrade
-Ceba
-All
-Tomaca ratllada
-Oli
-Pebre roig
-Tinta de calamar
per al caldo de peix:
-Cua de peix o filet de lluç o morralla (peixos menudets de roca)
-Ceba i altres verdures (carlota, tomaca, alls,...)
-Llorer
ELABORACIÓ:
-Per fer el caldo, sofregim el caldo amb la ceba i la resta de verdura i les fulles de llorer, després afegim aigua i ho deixem bullir fins que està cuit.
En una paella, posem oli i sofregim el calamar i/o la sípia. Després afegim la ceba i l'all tallats ben menudets o millor ratllats. Quan ja està daurat, afegim la tomaca ratllada i la resta de tropessons, a mi m'agrada fer servir gambes i clòtxines ja cuites, per tant es posen just abans que la tomaca.Després l'arròs que el sofregim una miqueta, el pebre roig i la tinta del calamar. Es deixar bullir a bon foc uns 10 minutets i després es baixa el foc perquè s'acabe de fer. Una vegada acabat i amb el foc apagat, està bé deixar-lo reposar una miqueta a la paella perquè l'arròs s'acabe de coure i agarre gustet.
INGREDIENTS:
-Arròs (una tasseta per persona)
-Caldo de peix (3 tassetes per cada tasseta d'arròs)
-Sípia i/o calamars
-Gambes/clòtxines/emperador, o qualsevol altra cosa per afegir tropessons a l'arròs, el que més ens agrade
-Ceba
-All
-Tomaca ratllada
-Oli
-Pebre roig
-Tinta de calamar
per al caldo de peix:
-Cua de peix o filet de lluç o morralla (peixos menudets de roca)
-Ceba i altres verdures (carlota, tomaca, alls,...)
-Llorer
ELABORACIÓ:
-Per fer el caldo, sofregim el caldo amb la ceba i la resta de verdura i les fulles de llorer, després afegim aigua i ho deixem bullir fins que està cuit.
En una paella, posem oli i sofregim el calamar i/o la sípia. Després afegim la ceba i l'all tallats ben menudets o millor ratllats. Quan ja està daurat, afegim la tomaca ratllada i la resta de tropessons, a mi m'agrada fer servir gambes i clòtxines ja cuites, per tant es posen just abans que la tomaca.Després l'arròs que el sofregim una miqueta, el pebre roig i la tinta del calamar. Es deixar bullir a bon foc uns 10 minutets i després es baixa el foc perquè s'acabe de fer. Una vegada acabat i amb el foc apagat, està bé deixar-lo reposar una miqueta a la paella perquè l'arròs s'acabe de coure i agarre gustet.
Subscriure's a:
Missatges (Atom)