divendres, 28 d’octubre del 2011

Paella amb abadejo i floricol

-Com que a casa i al poble sempre ho hem dit així i fora del meu poble este arròs es coneix poc, ho escric tal qual, encara que supose que la manera correcta seria dir-li col-i-flor, la qual, per cert, mai m'ha agradat, sobre tot, per l'olor que fa al cuinar-la, però la veritat és que en aquest arròs queda bé i el resultat és molt bo.

INGREDIENTS:
-Arròs (una tasseta per persona).
-Alls tendres.
-Abadejo dessalat.
-Floricol.
-Pebre roig.
-Oli.
-Aigua. (el triple que d'arròs)
-Sal.
-Colorant alimentari (o safrà).
ELABORACIÓ:
-Preparem un perolet amb un poc d'aigua (que serà el caldo que gastarem,  pensem que són tres tassetes per persona, per tant, calculem el que necessitem per no quedar-nos curts ni fer-ne massa, perquè si en fem massa quedarà més disgustat). En una paella (podem gastar ja directament la que gastarem per fer l'arròs), posem oli i sofregim els trossos d'abadejo una miqueta. Quan acabem, els traiem i els posem al perol amb l'aigua, els fem bullir un poquet i els traiem. Tallem la floricol a trossets grans (segons ma mare és millor així perquè si a algú no li agrada se la pot apartar més fàcil) i els alls tendres a trossets com ens agraden de grans i, amb el mateix oli, els sofregim també. Podem traure la floricol després d'un poc i pegar-li un bull a l'aigua per donar-li més gustet al caldo i perquè s'acabe de fer, però no molt perquè si no se'ns desfa. Després, en la mateixa paella, sofregim l'arròs i posem pebre roig, se'n posa prou, i un poc de colorant per donar-li color a la paella. Quan ja està l'arròs sofregit, afegim la resta d'ingredients i ho barregem tot bé. Amb el caldo bullint, afegim tres tassetes per cada tasseta d'arròs que havíem posat i ho tenim uns 10 minutets bullint a foc viu. Després baixem el foc i deixem que es vaja consumint poc a poc. Com tots els arrossos, si una vegada fet el deixem reposar uns minutets, està més gustós.

dimarts, 25 d’octubre del 2011

Llibrets de llom amb pernil dolç i formatge

-Una altra recepta que havia menjat mil voltes, precuinada, en bars, o en altres llocs, però en ningun lloc ho he trobat tant bo com quan els fa ma mare.

INGREDIENTS:
-Llom de porc (quan anem a la carnisseria diem que ens ho talle per fer llibrets i finet, i ja directament ens ho fan de dos en dos trossets oberts per la meitat).
-Llet
-Pernil dolç
-Formatge
-Ou
-Pa ratllat
-Oli

ELABORACIÓ:
-Posem els llibrets de llom en remull en llet perquè vagen fent-se blanets. Després els obrim i posem dins el pernil dolç i el formatge. Podem enganxar-ho amb palillets perquè després al fregir-los no s'obriguen ni es desmonten. Una vegada tancats, els arrebossem passant-los per ou batut i per pa ratllat. Per acabar, posem oli abundant en una paella, i quan està ben calent, fregim els llibrets. A mesura que els anem traient, els posem en un plat amb paper de cuina perquè xuple l'oli i no ens queden tant oliosos.

dijous, 13 d’octubre del 2011

Llonganisses amb pebrets

-Un plat molt bo, per dinar, berenar, sopar o per esmorzar el dia següent si sobra. En entrepà o en el plat, perfecte igualment. També permet moltes variacions, de l'ingredient principal i dels acompanyaments, però la base és la que he posat al títol.

INGREDIENTS:
-Llonganisses blanques (les d'Ontinyent del mercadona són molt bones, i les del meu poble també).
-Pebres (verds i/o rojos, com més ens agraden)
-Alls.
-Xampinyons.
-Oli
-Sal.

ELABORACIÓ:
-En una paella, torrem les llonganisses amb un poquet d'oli i les retirem i torquem la paella perquè no quede el greix que solten. En la mateixa paella, i amb un poc d'oli, sofregim els xampinyons, amb els allets, sencers amb un tallet si no ens els volem menjar o tallats a trossets si sí que volem. Retirem els xampinyons i posem més oli per fregir els pebres tallats a trossos no molt menuts. Posem un poc de sal depenent del gust de cadascú. Quan ja està el pebre fregit, tornem a posar-ho tot junt a la paella i afegim un poc d'oli si veiem que no n'ha quedat prou, perquè després estarà molt bo per mullar o per fer el pa sucoset si és que fem entrepà. Ho deixem un poc a foc lent tot junt perquè es mescle tot i estiga calentet i ja està. Al dia següent, encara està més gustós.

diumenge, 9 d’octubre del 2011

Amanida d'arròs

-Un plat molt senzill i amb moltíssimes variacions depenent del gust de cadascú, ací posaré tots els ingredients possibles, cadascú que trie els que més li agraden.

INGREDIENTS:
-Arròs (depèn de la quantitat que volguem fer per persona i de la quantitat d'ingredients que li posem. Si en posem molts, amb una tasseta per persona, prou, si no, en posem més).
-Enciam
-Tomaca
-Cogombre (al meu poble li diem pepino i ens quedem tant a gust)
-Tonyina (de pot)
-Surimi (palet de cranc)
-Olives (farcides d'anxova, si les tallem per la meitat o a trossets, queda millor).
-Pernil dolç i pernil normal.
-Formatge ratllat, dacsa, alcaparres,... a gust de cadascú (la dacsa convé posar-la després perquè es fa roïn ràpid, i si en sobra i la guardem, ho fa roïn tot).
-Sal
-Oli
-Maionesa, o salsa rosa o el que volguem.

ELABORACIÓ:
-En un perol, posem a bullir prou aigua i li posem sal. Quan bull, tirem l'arròs i ho bullim uns vint minutets, però millor anar provant. 
 En un recipient gran, anem posant tots els altres ingredients talladets a trossets menudets i els anem mesclant. Quan ja està l'arròs, l'escorreguem i el rentem i després ho barregem tot. A l'hora de menjar, cadascú es posa oli o la salsa que vulga i ja està.


dimecres, 5 d’octubre del 2011

Arròs a la cubana

-Des de que era menudet sempre m'ha agradat moltíssim este plat, i a mon pare igual, no només per l'arròs, sino per l'acompanyament que sempre porta, un ou fregit i llonganisses, o cansaladeta, amb un bon tros de pa, un vertader plaer. Ma mare diu que en alguns llocs li posen també plàtan fregit, però jo sempre he dit que jo no en vull, sempre he preferit menjar-me la fruita al postre.

INGREDIENTS:
-Arròs (una tasseta per persona)
-Tomaca fregida (la podem comprar ja fregida o fregir-la nosaltres mateixos amb una miqueta d'oli).
-Ou (1 per persona)
-All
-Pebre verd(1 trosset)
-Carn (llonganisses, cansalada, o el que ens agrade per acompanyar)
-Oli
-Sal

ELABORACIÓ:
-Posem aigua a bullir en un perol i li afegim sal. Quan bull, posem l'arròs i, en aproximadament vint minuts (és millor que anem provant perquè depèn del punt que ens agrade a cadascú per l'arròs) ja està cuit, l'escorreguem i el rentem.
 Per una altra banda, en una paella amb oli calent, afegim la tomaca triturada per fregir-la (li podem posar un poquet de sucre per llevar-li acidesa). En una altra paella sofregim el trosset de pebre i l'all, que el podem tallar a trossets si ens el volem menjar o posar sencer per retirar-lo després i que només done gustet. En esta paella, quan ja està sofregit, afegirem l'arròs rentat i escorregut i el sofregirem un poc perquè agarre gustet.
 Torrem la carn i en oli ben calet, fregim l'ou. Ho posem tot en un plat i tirem la tomaca per damunt l'arròs. A mi m'agrada trencar l'ou i mesclar-lo bé amb l'arròs i la tomaca, però això va a gust de cadascú.