dimarts, 20 de setembre del 2011

Cigrons amb carn picada i tomaqueta

-Este és un plat senzill de fer però completet, i una manera fàcil de menjar llegums, que alguns no tenim molta costum i ens costa introduir-les en la nostra dieta. He de dir que jo mateix faig moltes variants d'aquesta recepta, amb bacon en lloc de carn, o amb espinacs, però aquesta és la manera que m'ha ensenyat ma mare i per això la penge així.

INGREDIENTS:
-Cigrons
-Carn picada de magre de porc (també podem fer servir la de vedella o la que ens agrade)
-Tomaca natural(ratllada o de pot)
-All
-Oli
-Sal
-Llorer
-Espècies (les que ens agraden, pebre negre, orenga,...)

ELABORACIÓ:
-La primera cosa que hem de fer és coure els cigrons (a no ser que els posem de pot, que ja estan cuits). Els posem amb aigua des del dia d'abans, omplim l'olla d'aigua i una fulla de llorer i afegim els cigrons. Si gastem l'olla ràpida, quan trau els "pitos", en un parell de minuts els tindrem cuits, si ho fem en un perol, tarda prou més, anem provant fins que estan bons. 
 En una paella, posem un all talladet a trocets amb una fulla de llorer i el sofregim un poquet en l'oli. Després afegim la carn picada ben desfeteta i, quan ja està cuita, afegim la tomaca (podem posar també una culleradeta de sucre per matar l'acidesa de la tomaca). Quan veiem que la tomaca ja s'ha reduit, afegim les espècies que volguem i l'última cosa, els cigrons ja cuits. Ho mesclem tot bé i ja està bo per servir al plat.

divendres, 9 de setembre del 2011

Rotllets d'ou

-Jo tinc el record de menjar des de menudet rotllets d'anis, estos són molt semblants, i igual de bons, però sense el gustet característic de l'anís.

INGREDIENTS:
-3 Ous
-3 Lllimonaes (gasificant per reposteria, cadascuna té un sobret blanc i un blau)
-Sucre (1 got, 250 grams).
-Oli (1 got menys 1 dit).
-Farina (la que admitisca la massa).

ELABORACIÓ:
-En un recipient en el que després podrem amassar, posem primer els ous i el sucre i ho anem barrejant. Després afregim l'oli i els sobrets blancs de les llimonaes i seguim mesclant, i per últim, afegim els sobrets blaus de les llimonaes i la farina i ho anem movent bé. Anem afegint farina fins que la massa es separa bé del recipient. En eixe moment ja podem començar a amassar. Treballem bé la massa i anem afegint la farina necessària i, quan ja ho tenim, comencem a fer boletes menudetes de massa, els passem el dit pel mig  i fem el foradet del rotllet. (si mullem el dit en l'oli és més fàcil perquè no se'ns enganxarà). Passem els rotllets per sucre, només per una banda, la que deixarem mirant cap a dalt, i els anem arreglant en una safata per posar al forn (fem els rotllets menudets i els posem prou separats a la llanda perquè al forn s'inflen i se'n pegarien els uns amb els altres). Precalfem el forn a 180º i posem els rotllets dins. En aproximadament un quart d'hora, els tindrem fets.