-Quan em va explicar com fer l'all i pebre, ma tia Empar va dir que el podíem fer amb qualsevol cosa. També ens va explicar que ella la sèpia la feia estofada amb creïlles, i vaig decidir fer un poc una mescla entre els dos plats.
INGREDIENTS:
-Sèpia (jo compre les menudetes, així no les he de taller, i en pose 2 per persona).
-Gambes (pelades o sense pelar, com més ens agraden, jo en vaig posar 2 grans per persona).
-Alls (Unes quantes dents, sense por, ja que é la base del plat).
-Pebre roig (Suficient perquè es note el gust, la quantitat la tria cadascú, però una bona cullerada)
-Creïlles, les que volguem, talladetes a daus (de manera orientativa, una gran per persona).
-Oli
-Sal
-Caldo de peix (si no en tenim, podem gastar aigua, però sempre farà més bon gustet amb caldo).
ELABORACIÓ:
-En una paella gran, posem un bon xorret d'oli d'oliva i passem les gambes pels dos costats perquè queden fetes, després les retirem. Després fem el mateix amb la sípia, la passem fins que quede sofregideta i la traguem també. En el mateix oli, posem els alls, sense pelar, els peguen una punyà i ja està. Quan veiem que ja estan, posem una bona cullerada de pebre roig i baixem el foc perquè no se'ns creme, ho moguem un poc i de seguida afegim el caldo de peix. Quan bull, posem la creïlla tallada a daus i la sèpia, perquè vaja reblanint-se. En 20 minuts més o menys, les creïlles ja estaran cuites. Poc abans d'apagar el foc, afegim les gambes. Ho servim en un plat fondo i amb bona cosa de pa per mullar.