-A casa ens agrada molt menjar el polp cuït amb creïlles i pebre roig. Normalment el compràvem cuit per comoditat, però l'altre dia el vam coure a casa amb l'olla. En acabar, li vaig preguntar a ma mare què podia fer amb tot aquell caldo, i em va dir que el podia gastar per bullir les creïlles amb pell per després menjar-les amb el polp amb més gustet i també que podia fer una paelleta amb polp i verduretes, com que m'agrada tant l'arròs, vaig pensar, per què no?
INGREDIENTS (aquests són els que he gastat jo per 3 racions):
-Ceba (una)
-Pebre verd (un)
-Alls (3 o 4 dents)
-Tomaca(una tomaca maüra ratllada)
-Arròs (100 grams per persona aproximadament)
-Polp (Jo per fer tres racions he gastat dos de les pates del polp, però quan més en posem, més hi haurà després).
-Carxofes (Ja que estava acabant la temporada, he triat aquesta verdura per acompanyar, però podem substituir-la per qualsevol que ens agrade).
-Oli.
-Sal.
-Vi blanc (un xorret. Esta idea l'he agarrat d'una recepta que he vist per internet).
-Caldo "de polp", el podem substituir per caldo de peix o aigua, però el gust canviarà.
ELABORACIÓ:
-En una paella amb oli, sofregim les carxofetes fins que queden fetes, jo les talle en 8 parts iguals. Les retirem i sofregim la ceba, el pebre i els alls tot picat fins que està tot dauradet, prèviament ho haurem ajustat de sal. Afegim la tomaca ratllada i, quan ja està, l'arròs i el pebre roig. Abans que se'ns creme el pebre roig, que si ho fa fa molt mal gust, afegim el xorret de vi blanc i el caldo, que haurem fet bullir prèviament, el triple de caldo que d'arròs. Ho tenim 10 minuts a foc viu i després baixem el foc perquè vaja acabant de consumir-se el caldo i coure's l'arròs. Quan ja està, apaguem el foc i deixem que repose perquè acabe d'agarrar gustet. El podem menjar amb all-i-oli i també queda molt bo.