Ma mare m'ha preguntat què anava a fer per dinar i li he dit que pensava fer un arròs amb rap. Ella m'ha dit: "si tens carxofes posa-li'n, que quedarà molt bo". Aquesta aportació, juntament amb el resultat, boníssim, ha estat suficient per incloure aquest arròs improvisat que no havia fet mai en aquest bloc.
INGREDIENTS:
-Arròs (una tasseta, o 100 grams, per persona)
-Caldo de peix (Tres tassetes per cada tasseta d'arròs. Si pot ser el fem amb el cap de rap, si no amb peix de roca o com poguem).
-Oli d'oliva
-Rap (tallat en lloms o en rodanxes)
-Ceba
-All
-Carxofes
-Colorant
-Pebre roig
-Sal
Per al caldo:
-Cap de rap
-Oli d'oliva
-Ceba
-Carlota
-Aigua
-Sal
-Julivert
ELABORACIÓ:
-Per al caldo, piquem la ceba i la carlota i les posem a sofregir en un perol. Després afegim el cap de rap i ho tapem amb aigua, li posem julivert i sal i ho deixem bullir uns 20 minutets, anem treient l'espuma que es fa.
En una paella, en la mateixa que farem l'arròs, posem un xorro d'oli i les carxofes talladetes com més ens agraden(es poden fer en quarts, però jo preferisc en vuitens. Siga com siga abans les pelem, tallem la punta i llevem les fulles més grosses de fora per deixar només lo de dins i que es puga menjar sencera) i les retirem. Després sofregim el rap un poquet i el retirem també. Piquem la ceba i l'all i, en el mateix oli (si veiem que fa falta n'afegim un poquet) posem a fer-se l'all i la ceba picadets. Quan ja estan daurats afegim l'arròs i el sofregim un poquet. Afegim el pebre roig i el colorant i ho menegem un poc abans d'afegir el caldo, ben calent. Deixem que bullga 10 minutets a foc fortet (fent xup xup) i baixem el foc. Quan baixem el foc, podem afegir les carxofes i el rap, que abans haurem tallat amb daus (si hem gastat rodanxes, com he fet jo, apartem l'espina. Si és en lloms, ja no en tindrà). Deixem que es vaja consumint el caldo a foc baix i, quan ja no en queda quasi ja podem apagar el foc perquè s'acabe de consumir. Deixem que l'arròs repose i, si ha quedat poc fet, el tapem un ratet. L'arròs reposat sempre és més gustós. Després el servim i el podem acompanyar de all i oli.