dimarts, 25 de maig del 2010

Crema d'espinacs

-Com ja vaig dir amb la crema de xampinyons, el procès per fer qualsevol crema és el mateix, simplement canviem els ingredients principals. En aquesta crema a mi m'agrada molt el color, un verd molt viu, que podem adornar amb virutes de formatge de cabra, que a més queden molt bé amb el sabor dels espinacs. Com a totes les cremes, posarem creïlla per espesar en lloc de crema de llet, la qual cosa fa que la crema tinga menys greix.

INGREDIENTS:
-Espinacs (jo faig servir les bosses que venen fresques i netes, i en pose una sencera per fer 2/3 racions de crema).
-Ceba
-Creïlla
-Oli
-Sal
-Aigua

ELABORACIÓ:
-En un perol amb un poc d'oli, posem a sofregir la ceba tallada a trocets i els espinacs i ho ajustem un poc de sal. Quan ja ho tenim més o menys, afegim la creïlla tallada a daus i aigua fins que ho tapem tot. També podem sofregir més la creïlla si volem. Quan bull, ho deixem bullir uns 25 minuts per tal que es faça la creïlla i després ho colem tot. És millor colar el caldo perquè així podem anar afegint-lo poc a poc a la batedora depenent de si volem la crema més o menys espesa. Posem tota la verdura a la batedora, jo preferisc utilitzar la de got perquè m'agrada més la textura que queda, ho cobrim amb el caldo que hem colat i provem per vore si ens queda molt espés i per provar-ho de sal, afegim el que falte i tornem a batre fins que quede al nostre gust.

dissabte, 15 de maig del 2010

"Crosta"

-Un altre arròs al forn, i ben bo també per cert, a part de ràpid de fer, això sí, necessitem tindre caldo de putxero ja fet (en la recepta del putxero explique com fer-lo). Este és un arròs per als que realment els agrada l'arròs, perquè no porta res més, només la capa de crosta que li posem damunt, que realment és ou batut.

INGREDIENTS:
-Arròs (1 tasseta per persona9
-Caldo de putxero (2 tassetes per cada tasseta d'arròs)
-Alls (al gust)
-Oli
-Sal
-Ous (els suficients per, una vegada batuts, tapar tota la superfície d'arròs de la cassola)
-Canyella
-Julivert
-Pebre verd

ELABORACIÓ:
-En una paella, posem un xorret d'oli i sofregim un parell d'allets fins que estan daurats, opcionalment podem posar també un trosset de pebre verd i sofregir-lo també. Després afegim l'arròs i el sofregim també. Una vegada tot sofregit, ho posem juntament amb el caldo en una cassola per al forn i ho posem al forn a temperatura alteta.
Mentre que es va fent l'arròs, batem els ous i posem un poc de canyella i sal. Quan ja practicament s'ha consumit tot el caldo de l'arròs, tirem els ous per damunt fins que es tapa tota la superfície i deixem que collen fent-se la "crosta". Després ja el podem treure del forn i escudellar.