dijous, 25 de juliol del 2019

Polpets amb creïlles

-Hui, quan anàvem a sopar, ma mare m'ha dit que tenia polpets xicotets congelats però que no sabia com fer-los, i que la tia Pepita els feia molt bons, li ha preguntat i així és com els ha fet, per tant, la recepta de hui és de ma tia, molt bona i ràpida de fer, per cert.

INGREDIENTS:
-Polpets (En aquest cas nosaltres hem posat mig quilo)
-Creïlles (Amb un parell per aquesta hi hauria suficient, però això va al gust de cadascú)
-Alls (Els podem posar sencers i després llevar-los o posar-los picadets, també depèn de gustos)
-Pebre roig. (espècia, dolça o picant, com preferim, a mi m'agrada més dolça).
-Oli
-Sal
-Aigua

ELABORACIÓ:
-En una olla ràpida posem a sofregir els polpets (si els teníem congelats no cal que els descongelem del tot) i els alls amb un xorret d'oli i el pebre roig, tant com ens agrade. Quan ja ho hem sofregit, afegim les creïlles i ho tapem amb aigua. Si no havíem posat sal la posem ara, tapem l'olla i la posem al 2. El temps de cocció dependrà de la quantitat de polpet, per cada quilo, 10 minuts. Segons aquesta ràtio, nosaltres l'hem tingut 5 minuts. Amb aquest temps les creïlles, tallades a trossos mitjans han quedat molt bé. És possible que si posem més polp hagen de bullir massa temps i es desfacen, per evitar-ho les podem posar senceres o bullir-les a part (o cuinar-les al microones) i quan obrim l'olla afegir-les perquè agarren gustet. Tastem de sal i servim. Com passa amb molts d'aquests casos, un bon tros de pa no estarà mai de més.