dilluns, 7 de juny del 2010

Mandonguilles d'abadejo

-Encara tinc el record de les mandonguilles de ma uela, quan estava al bar de mon tio a la platja de Gandia. Ara menge les de ma mare, i com que m'agraden prou, he decidit provar a fer-les i, la veritat, el resultat no ha estat malament.

INGREDIENTS:
-Abadejo (la part del llom)
-Creïlla (el doble de pes que d'abadejo)
-Ou
-All
-Julivert
-Canyella
-Pebre roig
-Oli

ELABORACIÓ:
-Abans de fer res, posem l'abadejo amb aigua un temps o el rentem ben rentat per tal de desalar-lo un poc. Després el posem en un perol amb aigua i, quan comença a bullir l'aigua, el tenim un moment i el treiem per escórrer-lo bé i pelar-lo treient-li les espines. El posem a trossets en un morter i el desfem ben desfet amb el picamà, després li afegim una dent d'all picada (o més depenent de la quantitat d'abadejo), julivert, canyella i un poquet de pebre roig.
Per preparar les creïlles les hem de coure, la millor manera és bullir-les amb pell i tot, una mitja horeta més o menys, depenent del tamany de les creïlles. Quan ja estan bé, les pelem i les xafem bé amb una forquilla i les juntem amb tot lo anterior. Deixem que es refrede tot un poquet i li afegim un rovell d'ou, ho tornem a mesclar tot i comprovem que ens ha quedat bé per anar pastant les mandonguilles.
Posem prou oli en una paella i l'escalfem bé. Batem la clara de l'ou i passem per allà les mandonguilles abans de posar-les a la paella per fregir-les. Quan ja està i les anem treient, les posem en un plat amb paper de cuina perquè vaja absorbint un poc l'oli i ens queden més seques. Es poden menjar calentes o també fredes al dia següent, i acompanyar-les amb maionessa o all i oli.