dijous, 30 d’abril del 2020

Pebres farcits d'arròs II


-Ja fa un temps vaig penjar els pebres farcits com els sol fer normalment ma mare, amb carn picada.

En aquesta variant simplement canviem la carn picada per tonyina, de pot, és l'altra manera que sol fer ma mare, però podem fer el sofregit amb allò que volguem, fins i tot només verdures. És un arròs molt fàcil de fer i que té la peculiaritat que l'arròs es cou sense aigua ni caldo, només amb el vapor generat a l'interior del pebre. 

INGREDIENTS:
-Arròs redó normal(Uns 80-100 grams per persona depenent de la mida del pebre).
-Pebre roig (en principi no molt gran i en fem un per persona, si és molt gran, podem fer un pebre per dos persones.
-Ceba (jo en pose mitja o una per persona depenent del tamany)
-All (un gra d'all per persona però depèn del que ens agrade)
-Tomaca ratllada o de pot, triturada (al gust, és per fer el sofregit)
-Tonyina (Un potet per persona)
-Oli 
-Sal

ELABORACIÓ:
-En una paella amb oli d'oliva sofregim la ceba i l'all talladets menudets amb un poc de sal. Quan està dauradet afegim la tomaca i, quan està cuinat afegim la tonyina i l'arròs, per sofregir-lo un poquet abans de cuinar-lo al forn. Mentre fem el sofregit, li treiem al pebre el pessó i el guardem (jo si la part de dins del pessó és molt gran li'n talle un tros perquè no ocupe lloc i quede més espai dins del
pebre). Amb una cullera, anem omplint el pebre amb el sofregit i l'arròs fins que està pràcticament ple, no del tot perquè l'arròs ha d'inflar. Li tornem a posar el pessó fent de tapa i el posem en una cassola per anar al forn. Escalfem el forn a 200 graus i quant el tenim calent, posem dins la cassola amb el pebre. En aproximadament una hora, el pebre estarà fet i l'arròs cuit. Si a l'inflar l'arròs ha caigut la tapa, veurem que l'arròs que ha quedat fora o al descobert estarà sec i/o cru, però el de dins està cuit. No sé si si fem servir arròs bomba o integral haurem de pegar-li un bull abans perquè no quede cru, amb l'integral segur, però amb el redó queda fet fent-lo només en el forn.
A l'hora de servir, a mi m'agrada obrir el pebre per la meitat com es veu a la foto i després tallar-lo i barrejar-lo amb l'arròs. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada