diumenge, 26 d’abril del 2020

Llenties confinades (amb verdures)


-Ma mare tota la vida ens ha fet les llenties amb verdures, de fet de menuts que no en volíem menjar, ens les feia triturades i aprofitava per fer-nos menjar prou verdures. Jo sempre les faig amb verdures, una mateixa base més les verdures que tinc per casa i, en època de confinament, amb més motiu.

INGREDIENTS:
-Llenties (Uns 75-100g per persona en cru, que són uns 150-200g cuites, jo gaste les ràpides, que no cal ni posar-les amb aigua, rentant-les un poquet per llevar-los l'arena ja està)
-Carlota
-Ceba
-All
-Tomaca triturada o ratllada
-Llorer
-Oli d'oliva
-Sal
Fins ací són els ingredients que dic que sempre són la base de les meues llenties, la resta són variables. Aquesta vegada:
-Xampinyons (portobello)
-Carxofes
-Espàrrecs verds

ELABORACIÓ:
-En un perol posem un xorret d'oli i sofregim la ceba i l'all tallats ben xicotets, la carlota i la carxofa, tallades de la manera que més ens agrade. Després afegim els espàrrecs, més tard els xampinyons i al final, quan ja està tot sofregit, la tomaca, i ho provem de sal. Quan ja està la tomaca també feta, afegim les llenties i una fulla de llorer i ho tapem tot amb aigua, tornem a provar-ho de sal i posem la que faça falta i ho cuinem a foc mig una mitja horeta. Les deixem reposar un poquet i ja estan bones per menjar. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada