-Seguint amb la cuina de resistència, torne a repetir arròs, perquè l'arròs negre ja estava en una entrada anterior, però esta és la versió confinada, és a dir, amb els ingredients que es tenen a casa, per això hi ha de més i de menys respecte a l'original. El resultat, com sempre amb aquest arròs, boníssim.
INGREDIENTS:
-Arròs (Una tasseta, uns 100 grams, per persona)
-Caldo de peix (El triple que d'arròs, 3 tassetes per persona. Jo esta vegada he gastat caldo que tenia congelat, fet amb cap de rap, carlota, ceba i julivert)
-Calamars (Jo he gastat congelats trossejats)
-Gambes pelades (També congelades)
-Carxofes
-Espàrrecs verds
-Alls
-Tomaca ratllada (o triturada de pot)
-Tomaca ratllada (o triturada de pot)
(Les quantitats dels ingredients anteriors dependran del que ens agrade)
-1 Nyora.
-Tinta (Jo compre la que venen congelada en paquetets, i solc posar un sobret per ració, més o menys).
ELABORACIÓ:
1. En una paella amb un xorret d'oli, posem a sofregir els calamars.
ELABORACIÓ:
1. En una paella amb un xorret d'oli, posem a sofregir els calamars.
2. Pelem les carxofes (llevem les fulles de fora i tallem el rabo i la punta) i les tallem en vuitens o dotzens segons el tamany de la carxofa, pelem i piquem els grans d'all i ho afegim a la paella.
3.Quan més o menys està fet, afegim les gambes pelades i ratllem les tomaques i les afegim també.
4. En un perol a part haurem posat a bullir el caldo i dins posem la nyora perquè es faça toveta i li poguem traure la carn amb una cullera, una vegada hem tret la carn, l'afegim a la paella.
5. Quan la tomaca ja està cuita, afegim l'arròs i la tinta i el sofregim bé, perquè així evitem que es passe (Això és consell de ma mare).
6. Quan l'arròs ja està sofregit, afegim el caldo bullint i ho tenim uns 10 minuts bullint a foc viu.
7. Baixem el foc i deixem que poc a poc es consumisca el caldo. Si als 10 minuts l'arròs estava molt fet, tardem més en baixar el foc, i si veiem que el caldo s'acaba abans d'hora, baixem el foc abans o posem una tapa a la paella perquè el caldo aguante més.
8. Una vegada s'ha consumit l'arròs, el deixem reposar uns 10-15 minuts abans de menjar-lo.
3.Quan més o menys està fet, afegim les gambes pelades i ratllem les tomaques i les afegim també.
4. En un perol a part haurem posat a bullir el caldo i dins posem la nyora perquè es faça toveta i li poguem traure la carn amb una cullera, una vegada hem tret la carn, l'afegim a la paella.
5. Quan la tomaca ja està cuita, afegim l'arròs i la tinta i el sofregim bé, perquè així evitem que es passe (Això és consell de ma mare).
6. Quan l'arròs ja està sofregit, afegim el caldo bullint i ho tenim uns 10 minuts bullint a foc viu.
7. Baixem el foc i deixem que poc a poc es consumisca el caldo. Si als 10 minuts l'arròs estava molt fet, tardem més en baixar el foc, i si veiem que el caldo s'acaba abans d'hora, baixem el foc abans o posem una tapa a la paella perquè el caldo aguante més.
8. Una vegada s'ha consumit l'arròs, el deixem reposar uns 10-15 minuts abans de menjar-lo.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada