diumenge, 5 d’abril del 2020

Arròs confinat II (amb calamars i verdures)


-Un costum prou valència és menjar arròs els diumenges (i molts altres dies de la setmana), i una necessitat en aquests dies tancats és "apanyar-se" amb el que tens a casa, per això el títol de la recepta. En realitat, arròs amb calamars, carxofa, xampinyons i espàrrecs. Com que tenia un cap de rap al congelador i també calamars, només faltava acompanyar amb la verdura que tenia a la nevera.


INGREDIENTS:
-Arròs (100 grams o una tasseta per persona).
-Caldo de peix (el triple que d'arròs, 3 tassetes per persona).
-Carxofes (Jo les talle a vuitens o dotzens depèn del tamany).
-Espàrrecs verds
-Xampinyons (Jo últimament sempre compre els Portobello, que són més gustosos que els blancs).
-1 gra d'all.
-1 nyora
-Tomaca ratllada (o de pot, una cullerada per persona o menys, depèn del gust)
-Oli d'oliva verge extra
-Sal
-Colorant alimentari

ELABORACIÓ: 
-Abans que res, si no el tenim fet, fem el caldo de peix. Jo esta vegada l'he fet amb mig cap de rap que tenia congelat. El posem a bullir uns 15-20' amb julivert ceba i carlota i anem treient el greix de tant en tant. Després el deixem reposar.
En una paella, posem un xorro d'oli i sofregim els calamars i la carxofa i els espàrrecs tallat com més ens agrade i l'all picadet. Quan ja està més o menys afegim els xampinyons tallats a trossets i la tomaca ratllada i deixem que es cuine tot bé. Quan ja està afegim l'arròs i el sofregim una miqueta, així no es passa (consell de ma mare). Posem el caldo a bullir a part i quan ho està afegim les 3 tasses per cada tassa d'arròs. Ho deixem bullir a foc viu uns 10 minuts i després baixem el foc perquè s'acabe de consumir el caldo. Si veiem que se'ns pot passar l'arròs, no baixem el foc, i si se'ns està quedant cru, el tapem per aguantar el caldo més rato. Una vegada la paella fora del foc, deixem l'arròs reposar abans de servir-lo.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada