divendres, 1 de maig del 2020

Pastís de poma (II)


-L'altre dia, parlant amb ma mare sobre quines fruites aguanten bé ara que no podem ixir a comprar molt sovint, li deia que és una llàstima que no puga menjar pomes perquè quan les mossegue, m'esmussa. Ella em va dir que les fera al forn, i que a més, les podria aprofitar per fer el pastís de poma xafant-les i posant-les damunt la base en lloc de la melmelada. Este és el motiu de que torne a penjar esta recepta, perquè és un poc diferent de l'original que vaig penjar fa temps. A més, tenia ganes d'estrenar el bufador ("soplete") que m'havia regalat la meua germana per reis, i ma mare em va suggerir que una vegada el pastís fora del forn, li tirara sucre per damunt i el cremara, i és el que he fet.

INGREDIENTS:
-Pomes (Jo n'he gastat 5 no massa grans, 3 fetes al forn per posar-les damunt la base i dos talladetes en rodanxes repartides per damunt)
-Sucre (60 grams)
-Farina (125 grams)
-Mantega (60 grams)
-2 ous

ELABORACIÓ:
-Batem un ou i li afegim el sucre, la farina i la mantega, que haurem tret abans de la nevera perquè siga més fàcil de manipular i ho barregem tot bé amb una cullera de fusta o les mans per fer una massa que estenem damunt d'un motlle redó sobre el que haurem posat un paper vegetal perquè no s'enganxe. Hem d'anar amb compte perquè s'apega molt a les mans, però la podem anar estenent poc a poc. Una vegada estesa la massa per tot el motlle, pelem les pomes que tenim fetes al forn (simplement les hem de posar al forn senceres uns 45' o fins que veiem que esclaten i ja està), les
pelem i treiem la molla i les xafem bé per fer una pasta que estendrem per damunt de la massa (també podem gastar melmelada si volem). Pelem les dos pomes que falten (crues), les tallem en quarts i treiem el pessó i les tallem en rodanxetes com les que es veuen a la imatge, les anem repartint en cercles concèntrics invertint el sentit perquè quede més guapet. Batem un l'altre ou i pintem la coca per damunt perquè així al forn quedarà dauradeta. La posem al forn prèviament escalfat a 180 graus i en tres quarts d'hora més o menys ja la tenim feta. Una vegada la treiem del forn, si tením l'almívar perquè hem fet la melmelada la pintem per damunt per donar-li dolçor. Si no, tirem sucre repartit per damunt i el cremem com es pot vore en la imatge. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada