dilluns, 11 d’octubre del 2010

Pebres farcits d'arròs

Un altre plat en el que l'ingredient protagonista és l'arròs fet al forn, però amb la peculiaritat que en este cas, l'arròs es cou amb el vapor que desprén el pebre. És un plat molt gustós i que dóna molt de joc, perquè a part dels ingredients principals, arròs i pebre, podem posar el que vullguem. Lo normal és posar ceba i carn picada, però el podem fer tot de verdures o del que la nostra imaginació ens diga.

INGREDIENTS:
-Pebres rojos
-Arròs (2 cullerades per cada pebre més o menys).
-Ceba
-All
-Tomaca ratllada o triturada
-Carn picada (que pot ser sustituida per tonyina si ens agrada)
-Oli
-Sal
-Opcionalment podem posar xampinyons o altres verdures en funció del que volguem fer el farcit.

ELABORACIÓ:
-En una paella amb oli sofregim l'all i la ceba i a continuació afegim la carn picada, com si estiguérem fent un sofregit per pasta. Quan ja més o menys ho tenim, afegim la tomaca ratllada i anem deixant que es vaja consumint fins que quede el sofregit preparat. A continuació, afegim l'arròs i el sofregim ben sofregit. Llevem el rabo als pebres i els netegem un poc per dins i després els anem omplint amb el sofregit i l'arròs. Una vegada plens, tapem el forat del pebre amb un tros d'albergínia o una rodanxa de ceba. Els posem en una safata pel forn i els tapem amb paper de plata perquè no es cremen, una vegada tenim el forn ben calent, els posem dins. Com que l'arròs s'ha de coure amb el calor de dins del pebre, el procés és lent, necessitarem una hora o més, depenent del forn. Quan veiem que el pebre ja està ben cuit, normalment l'arròs ja està fet, però podem destapar-lo i mirar-ho per confirmar-ho.

2 comentaris:

  1. No caldris coure un poc l'arròs abans? M'ix un poc cru.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Perdona que hui revisant el bloc he vist el comentari i no el vaig comentar. En principi per arròs redó normal a mi em queda bé, justament hui vull fer la prova amb arròs integral i pensava bollir-lo 10 minutets abans amb aigua per veure com queda.

      Elimina