dilluns, 25 d’octubre de 2010

Flam de carabassa

-Des de que mon pare i ma mare van plantar carabasses al bancal, es multipliquen a casa les receptes que les tenen com a ingredient principal. A mi en principi no m'agradaven, però ara m'agraden tots els plats que fem amb elles, fins i tot elles soles torrades al forn.

INGREDIENTS:
-600g. de carabassa (torrada al forn).
-250g. de sucre
-5 ous
-Un brick menut de nata
-3 cullerades de maizena
-1 llima ratllada
-Sucre cremat (el caramel que venen de royal va molt bé)

ELABORACIÓ:
-Abans que res, agarrem la carabassa, la tallem per la meitat i la torrem al forn per poder fer el flam.
 Posem en un pot per la batedora els ous i el sucre i els treballem una miqueta amb la batedora de varilles. A continuació afegim la resta d'ingredients i ho mesclem tot bé.
 En un motlle per posar al forn, untem tota la base amb el sucre cremat i tirem tot el batut per damunt. Quan ja tenim el forn ben calent, a més de 200 graus, posem el motlle dins i en aproximadament una hora tindrem el flam fet. Podem clavar-li un ganivet i, quan el treiem net, ja està fet. Ma tia Conxin diu que en la recepta original que li van passar, una vegada tret el flam del motlle se li posava xocolate ratllat per damunt, però això no ho solem fer, és una prova que sembla que no déu d'estar gens malament.

1 comentari:

  1. Xè, quin blog més curiós!
    Ara mateix me'n faig seguidor...

    T'aniré mirant aquestes receptes que poses tan sucoses!

    Una salutació,
    Xavier

    ResponElimina