dilluns, 18 d’octubre del 2010

Braç de gitano d'espinacs.

-Un plat senzill i ràpid de fer i molt bo, tant per menjar de picaeta o com a complement d'un plat principal, o per sopar. Jo posaré els ingredients que posa ma mare, amb els quals queda boníssim, però podem posar allò que volguem.

INGREDIENTS:
-Pasta de full (de la que venen com una làmina enrotllada amb forma ovalada, millor comprar la de Tarradellas, que em comenta ma tia Conxin que és rectangular, o també la de hacendado).
-Espinacs
-Alls
-Tonyina (de pot)
-Pernil dolç
-Formatge
-Oli
-Ou

ELABORACIÓ:
-En una paella posem un poc d'oli i sofregim alguns allets talladets ben menudets i els espinacs.
 En una superfície plana, anem desenrotllant la pasta de full ("hojaldre"), sense treure'l del paper, perquè així després no se'ns enganxarà. L'estenem bé i l'anem estirant per deixar-lo lo més semblant possible a un rectangle, ja que té forma ovalada.
 Quan ja el tenim ben estés, tirnem per damunt el sofregit, escampant-lo bé per tota la pasta menys pel borde, que el deixem buit per després podem enrotllar-ho bé. Després tirem la tonyina per damunt del sofregit fins que ho tapem tot. Per damunt, fem una capa amb el pernil dolç i una altra amb el formatge, de rodanxes fines, millor.
 Una vegada tenim tots els ingredients estesos, comencem per un costat a enrotllar la pasta des del costat més llarg del rectangle, perquè ens quede lo més allargat possible. Ho enrotllem tot poc a poc i quan acabem doblem les puntes perquè quede tancat. Després, amb un pinzell, li passem l'ou batut per damunt i ho posem al forn prèviament escalfat. Quan ja està ben doradet, ja està.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada