Un dia vaig vore a la peixateria la caballa molt barata i li vaig preguntar a ma mare que com es podia fer, i que si era normal que fóra tan barat per ser peix. Ella em va dir que es podia fer a la planxa o al forn i que mon tio Elies, que és el cuiner de la família, el que feia era bullir-la i gastar-la com si fóra paté per untar el pa dels entrepans i després afegir altres coses...a mi, amb formatge, m'encanta.
INGREDIENTS:
-Verat (Caballa), mínim un.
-1 gra d'all.
-Oli d'oliva.
-Sal
ELABORACIÓ:
-Diem en la peixateria que ens lleven l'espina i el cap del peix i el posem a bullir en un perol amb aigua suficient i un gra d'all per donar-li gustet, en uns 15 minuts ja estarà cuit, però igualment ens hem de fixar que estiga tot blanquet. Una vegada bullit, l'escorreguem bé i comencem a traure-li tota la carn, hem d'anar molt amb compte perquè té moltes espines xicotetes. L'anem posant en un bol o en un tupper i quan el tenim, afegim un pessic de sal i un bon xorro d'oli d'oliva i ho barregem bé. Ho guardem a la nevera i després, o bé ens fem rosquetes de pa untades o untem el pa de l'entrepà per després afegir allò que més ens agrade.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada