dimarts, 27 de març del 2018

Truita de carxofa

-A casa sempre ens han agradat les carxofes, cuinades de totes les maneres, i ma mare és una fanàtica de les truites.... per què no combinar les dos coses, la veritat és que esta és una de les truites que més m'agraden, també es poden combinar amb xampinyons, alls tendres o el que volguem, i totes estan boníssimes, però esta és només amb carxofa. Si a més tens un amic, com Dani, que les té ben bones i ecològiques i té el gust de compartir-les, molt millor. Les proporcions que pose són per una truita xicoteta, en este cas, per mi i per ma mare... és qüestió de posar més de tot si volem fer-la més gran.

INGREDIENTS:
-3 ous
-2 carxofes
-1 gra d'all
-oli d'oliva (un xorret)
-sal (depèn del gust)

ELABORACIÓ:
-Netegem les carxofes llevant-li el rabo i la punta i les fulles de més cap a fora, les més dures. Una vegada només queda lo més tendre, les tallem per la meitat i llevem els pelets que queden al cor. Les rentem bé i les tallem "com més xicotets siguen els trossets millor" (diu ma mare). Les posem en una paella amb un xorret d'oli i les fregim bé. A meitat, afegim l'all tallat ben xicotet també. 
En un plat batem els ous i, quan la carxofa ja està feta, l'afegim al plat dels ous. Barregem bé i ho tirem tot a la paella. Quan veiem que ja va collant, li peguem la volta perquè es faça per l'altre costat, millor que no estiga el foc molt fort perquè no es creme per fora...com de feta es quede ja és qüestió dels gustos de cadascú. La sal la podem posar a la carxofa quan la fregim, als ous o als dos llocs, com volguem i com ens agrada, o com diuen, si no en posem, més sa serà. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada