dissabte, 6 d’abril del 2013

"Risotto" de verdures

L'altre dia estava amb ma mare a València i li vaig preguntar:
-Mamà, tens xampinyons?
-Sí.
-I parmesà?
-Sí.
I vaig pensar, "tenim tots els ingredients per fer un risotto", perquè en casa ma mare no fa falta preguntar si hi ha arròs, sempre hi ha. Em va dir que tenia carxofes, pebres i més coses i vam decidir que el faríem de verdures. 

INGREDIENTS:
-Arròs (2 grapadets per persona o una cullerada de les de servir sopa per persona).
-Ceba (en aquest cas vam gastar ceba tendra).
-Xampinyons.
-Carxofes.
-Pebre (a mi m'agrada el verd, però el roig també està bo.
-Alls tendres.
-Formatge parmesà.
-Caldo de verdures. (si gastem les mesures de l'arròs fet amb paella, seria el triple que d'arròs. Però com al risotto es va afegint, jo no el mesure mai, i si me'n falta, afegisc aigua, que tampoc passa res).
-Oli.
-Sal.

ELABORACIÓ:
-En una paella, posem a sofregir la ceba ben menudeta i la resta de verdures excepte els xampinyons. Quan estan daurades, afegim els xampinyons, talladets al tamany que més ens agrade, ho salem tot i, quan ja està tot, afegim l'arròs per sofregir-lo una miqueta (segons ma mare, sofregir-lo és el secret perquè després no es passe). A continuació, afegim caldo fins que tapem bé l'arròs i ho posem a foc ben viu (és convenient que tinguem el perol amb el caldo en un altre foc perquè quan l'afegim a la paella ja estiga bullint). Anem movent l'arròs i afegint caldo a mesura que es va consumint sense parar de moure l'arròs. Quan veiem que comença a estar cuit, baixem un poc el foc perquè s'acabe de consumir el caldo i deixem que s'acabe de fer l'arròs. Una vegada consumit el caldo però no del tot, perquè quede una textura "meloseta", apaguem el foc i afegim el parmesà ratllat i ho barregem tot bé. Deixem que repose un poc i ja el podem servir (també podem posar el formatge a banda i que se'l pose cadascú per si a algú no li agrada).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada