diumenge, 21 d’abril del 2013

Pastissets d'espinacs

 Estos són uns pastissets que m'agraden molt i, els explicaré amb l'última massa que em va ensenyar ma mare , i no amb la dels pastissets de mida de tota la vida. Al meu poble, i sobre tot a ma casa perquè a ma mare li agraden molt, és molt típic fer pastissets d'herbes, unes herbes que ixen al bancal i que ma mare sap distingir, però jo no. Però a falta d'herbes, els espinacs també queden molt bons. 

INGREDIENTS:
Per la massa: 
-Oli (1 tasseta), si pot ser de gira-sol, i si no, d'oliva suau, perquè no faça massa gust.
-Cervessa (1 tasseta)
-Sal (1 pessic)
-Farina (la que admitisca).
Pel farcit:
-Espinacs (jo compre les bosses del mercadona, que ja estan netes).
-Tonyina (una llauna o dues, depén com ens agrade i de la quantitat d'espinacs)
-Pinyons
-Oli
-Sal

ELABORACIÓ:
-Posem en un recipient gran el got d'oli i el de cervessa i ho barregem bé perquè forme un líquid uniforme. Després anem afegint farina fins que veiem que la massa queda compacta. i un pessic de sal i ho movem tot amb una cullera de fusta, fins que veiem que la massa ja no es queda enganxada al recipient, en eixe moment l'agafem amb les mans i la pastem ben pastada.  Si ens queda massa farinosa o massa oliosa, afegim del que pertoque. Quan ja la tenim pastada, la tapem amb un drap net i la deixem reposar mitja horeta o més.
 En una paella amb un poc d'oli, posem els alls tallats ben menudets a daurar i, quan ja està, anem afegint els espinacs, que s'aniran reduïnt poc a poc. A mesura que ho van fent, anem afegint-ne més fins que afegim tota la bossa. Quan ja ho tenim bé, afegim la tonyina i un grapadet de pinyons i ho barregem tot bé a la mateixa paella.
 Una vegada reposada la massa, anem fent boletes i les anem xafant, una bona manera és posar-la dins d'una bossa de plàstic perquè no s'enganxe i, amb un perol o alguna cosa gran, xafar-les. Després les posem en un plat i les acabem de xafar bé amb les mans. Les omplim amb el farcit i les anem tancat amb forma de pastisset. Les anem posant en una safata pel forn i, quan ja estan totes, les pintem amb oli batut i les posem al forn prèviament escalfat a 180º. Pot ser una miqueta més depenent del grossor de la massa, però si no, en una mitja horeta al forn ja els tindrem bons per menjar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada