diumenge, 20 de març del 2022

Arròs amb calamars, carxofes i alls tendres

-Des de fa molt de temps, sempre que és la temporada de la carxofa, li pose carxofes a qualsevol arròs que faig. Últimament, aquest costum l'estic estenent als alls tendres, qualsevol arròs sol portar carxofes, alls tendres i el que siga. En aquest cas, calamars, aprofitant que tenia un poc de caldo de peix.

INGREDIENTS:
-Arròs (Uns 100 grams per persona)
-Caldo de peix (el triple que d'arròs)
-Alls tendres
-Carxofes
-Calamars nets i trossejats
(tots aquests ingredients els podem posar en les quantitats que volguem, a mi, com que m'agrada molt l'arròs, no el carregue massa).
-Nyora
-Colorant
-Oli d'oliva
-Sal

ELABORACIÓ:
-Si no en tenim, fem el caldo de peix, jo acostume a fer-lo amb qualsevol espina d'un peix que haja comprat (lubina, dorada,...) o cap de rap, i si puc el faig més fort amb l'aigua de fer els musclos al vapor, que és com un concentrat de caldo, de fet aquesta vegada he barrejat el caldo dels musclos amb aigua i ha estat suficient. Quan l'escalfem per afegir-lo a l'arròs ja bullint, posem la nyora perquè es faça tendra.
En una paella, posem un xorret d'oli (sense acabar d'omplir tota la base) i sofregim els calamars trossejats, les carxofes pelades i tallades en vuitens o dotzens i els alls tandres, llevant la part més verda i trossejant-los menudets. Ho sofregim tot bé i afegim l'arròs per sofregir-lo una miqueta i evitar que se'ns passe després i la carn de la nyora una vegada treta la pell. 
Posem el caldo a bullir i l'afegim a la paella i el tenim bullint uns 10 minuts a foc viu. Després baixem el foc i deixem que s'acabe de consumir el caldo i quan ja està sec, el deixem reposar uns 10 minutets abans d'escudellar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada