divendres, 15 d’abril del 2022

Risotto de bolets

Plat tant senzill, pocs ingredients i temps d'elaboració, com gustós i bo. I a més, per als que siguen creients, sense carn, per tant, ideal pel divendres sant. Igual algun italià/na em diria de tot per dir-li risotto a això, sinzerament tampoc sé com ho fan exactament ells, però per mi, ja està bé així.

INGREDIENTS: 
-Arròs (uns 100 grams per persona, jo gaste el mateix que quan faig arròs tipo paella, el especial paellas de La Fallera).
-Ceba
-All
-Oli d'oliva (jo per cuinar gaste el verge, però imagine que qualsevol serveix)
-Aigua
-Bolets deshidratats (Torne a insistir en la marca Trevijano, perquè el resultat és boníssim, no l'he aconseguit amb cap altre tipus de bolets).
-Sal
-Formatge parmesà (o grana padano, a mi m'agraden els dos, però és qüestió de gustos).

ELABORACIÓ:
-Posem els bolets en un bol amb aigua, en principi amb 15-20 minuts és suficient perquè queden hidratats i els poguem cuinar. En una paella amb un xorro d'oli d'oliva sofregim la ceba i els alls tallats ben menudets, les quantitats depenen un poc del gust de cadascú, jo hui he posat mitja ceba i 4 grans d'alls per dos racions. Quan ja estan ben sofregits, afegim els bolets escorreguts. Quan els escorreguem, posem l'aigua en un perol i la posem a bollir amb un poquet de sal, perquè serà el caldo que gastarem per coure l'arròs. Una vegada hem sofregit bé els bolets, afegim l'arròs i també el sofregim movent-lo, com sempre diu ma mare, si sofriges bé l'arròs, després no es passa. Després afegim el caldo (l'aigua dels bolets) bollint fins que tapem l'arròs i ho anem movent perquè vaja treien l'almidó. A mesura que es va consumint caldo, anem afegint-ne més, sempre bollint i de manera que l'arròs quede tapat i seguim movent-lo. Quan veiem que l'arròs ja comença a estar cuit, no afegim més caldo i deixem que vaja consumint-se la que hi ha. Mentres ho fa, ratllem parmesà (en el meu cas, una bona quantitat, perquè a casa ens agrada molt). Quan ja no queda quasi caldo, afegim el formatge i ho movem tot bé perquè es barrege fins que s'acaba el caldo. Després deixem l'arròs reposar uns 10 minutets ja sense moure'l i ja el podem servir. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada