diumenge, 24 d’abril del 2022

Arròs negre (II)

Ja fa més de 10 anys vaig penjar una recepta d'arròs negre i hui, mentre el feia, he pensat si hauria evolucionat molt aquella versió. La veritat és que he vist que era prou diferent com per tornar a penjar la recepta amb la versió actualitzada. M'agradava abans de saber fer-lo, m'agradava aquella versió i m'agrada encara més aquesta última.

INGREDIENTS:
-Arròs (Una tasseta o 100 grams per persona)
-Alls tendres (2-3 per persona)
-Carxofes (1 per persona o per cada 2 persones)
-Calamars (depén de quans tropessons volguem)
-Lluç (Jo he posat un filet de lluç baby, que es desfa i dón molt bon gustet després
-Tinta (Un sobret per persona més o menys)
-Oli d'oliva verge (un bon xorro, suficient per sofregir bé el peix i la verdura)
-Tomaca ratllada o triturada (un parell de cullerades)
-Sal
-1 nyora
-Caldo de peix (el triple que d'arròs, jo el faig amb espina de daurada o llobarro o amb cap de rap. I si el barregem amb l'aigua de les clòtxines o  musclos al vapor, queda molt i molt gustós, de fet alguna vegada he fet servir el caldo de les clòtxines barrejat només amb aigua i ja és suficient).

ELABORACIÓ:
-En una paella, posem oli suficient i sofregim els calamars tallats a trossets (Els podem comprar congelats i trossejats o frescos i netejar-los i tallar-los) i les carxofes, tallades a vuitens o dotzens després de llevar-los la punta i les fulles de més a fora i els pelets de dins. Treiem la capa de fora dels alls tendres i les puntes i els tallem a trossets i els afegim al sofregit, posem la sal que volguem. En un perol anem fent el caldo (el de peix no ha de bullir més de 15-20 minuts, però després sí que el podem deixar reposar. Li afegim la nyora sense el rabo i les pepites perquè es vaja fent toveta. Afegim a la paella el filet de lluç perquè es faça ben sofregit i l'anem desfent a la paella. Quan ja està tot ben sofregit, afegim la tomaca i quan està feta posem l'arròs per sofregir-lo i evitar així que se'ns passe després. Afegim la tinta de sípia i la carn de la nyora, que haurem separat de la pell amb una cullereta després de traure-la del caldo i deixar que es refrede un poquet per manipular-la i ho barregem tot bé. Afegim el caldo de peix ben calent i el deixem bullir bé uns 10 minuts. Després baixem el foc i deixem que es consumisca tot el caldo. Quan ja està, apaguem el foc i deixem reposar l'arròs uns 10 minuts abans de sevir-lo.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada