diumenge, 13 de març del 2022

Arròs amb bolets, carxofes i alls tendres

 -En estos temps que està tant d'actualitat el menjar vegà i vegetarià i aprofitant que els bolets deshidratats són tant gustosos, he aprofitat per fer una arròs sense gastar res de carn i, la veritat, ha quedat boníssim. Exactament el mateix, també es pot fer afegint unes costelletes i, evidentment, també està molt bo.


INGREDIENTS:

-Arròs (uns 100 grams per persona)

-Aigua (el triple que d'arròs, la gastarem per fer un caldo aprofitant els mateixos ingredients que gastem per l'arròs)

-Alls tendres

-Bolets deshidratats

-Carxofes

-Oli d'oliva

-Sal

-Colorant o preparat per paella amb safrà, el que volguem (però qualsevol de les dues coses perquè quede l'arròs groguet, a mi és com m'agrada).


ELABORACIÓ:

-En un perolet posem a bullir les parts verdes dels alls tendres amb un poquet de sal per fer un caldo. Al mateix temps, en un bol, posem els bolets en remull perquè s'hidraten, els que compre jo amb 10-20 minuts en remull tenen prou. Quan escorreguem els bolets, part de l'aigua la barrejarem amb la que estem bullint els alls tendres per fer el caldo per l'arròs.

En una paella, posem oli d'oliva a la part central i sofregim les carxofes tallades en vuitens o dotzens de manera radial després d'haver-les pelat i els alls tendres tallats ben menudets. Quan ja comença a estar fet afegim els bolets escorreguts i quan ho tenim més o menys, sofregim una miqueta l'arròs, perquè segons ma mare així no es passa. 

Afegim el colorant o preparat per paella i el caldo (barrejat) ja bullint. Ho tenim tot bullint a foc viu uns 10 minuts i després baixem el foc perquè poc a poc es vaja consumint el caldo. Quan ja està, apaguem el foc i el deixem reposar 10-15 minuts abans de servir-lo.

En el cas de voler fer-lo amb costelles, les sofregiríem juntament amb les carxofes (o un poc abans si són grosses) i algunes les podríem afegir a l'aigua bullint per enriquir el caldo. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada