dimarts, 4 de gener del 2022

Coca de bledes

 -Ja fa temps vaig penjar una coca prou semblant a aquesta amb el nom de coca mallorquina, perquè ma mare l'havia vist així en un programa de tv3, "Caçadors de bolets". Després, mirant per les xarxes, he vist que la coca mallorquina, més que amb bledes, és amb hortalisses, i que es coneix com a coca de trampó. Hui hem fet esta coca amb el que teníem en casa, el que Chicote ha nomenat "Cocina de resistencia", perquè ens toca estar confinats. La veritat és que ha quedat molt bona i per això la compartisc.


INGREDIENTS:

-Bledes (mitja bossa aproximadament

-Ceba (tendra, si pot ser, jo hui he gastat un poc més de mitja ceba roja)

-Xampinyons (una safata de portobello).

-Xoriço (Si no volem, podem no posar carn o posar qualsevol altre tipus de carn, jo he gastat xoriço curat perquè el tenia d'un lot que havia comprat)

-All (Dos granets)

-Oli d'oliva

-Sal 

Per la massa:

-Un gotet d'oli (o de girasol o d'oliva suau, jo l'he gastat d'oliva, que m'agrada més)

-Un gotet de cervesa (també podríem gastar aigua o llet i llevat fresc, però com he dit, l'he hagut de fer amb el que tenia, i no tenia llevat)

-Farina (la que admitisca)

-Sal (Un pessic)

ELABORACIÓ:

-En un bol, posem el got d'oli i el de la cervesa i els movem bé perquè queden barrejats. Després comencem a afegir farina poc a poc i ho anem movent amb una cullera de fusta, posem també el pessic de sal. Quan veiem que la massa ja té la consistència suficient per deixar de posar farina, la agafem amb les mans i la amassem bé. Fem una bola i la deixem reposar dins del bol tapada amb un drap net, la tenim una mitja horeta, és el que es diu "fer-se bona" la massa.

Mentre esperem que la massa repose, en un bol, posem la ceba, les bledes i un gra d'all talladets ben menudets, amb un xorro d'oli d'oliva i sal, ho barregem bé i ho deixem macerar.

Pasada la mitja hora, estenem la massa en una safata del forn en la que hem posat paper de forn i li donem forma quadrada i la posem al forn prèviament escalfat a 180 graus (o més o menys depenent del form, el nostre forn és molt potent i se m'ha daurat massa). Passats 15 minuts treiem la safata del forn i estenem la verdura per damunt i la tornem a posar al forn 30 minuts més. Mentre es va fent la coca, en una paella amb oli fregim els xampinyons talladets ben menudets i l'altre gra d'all. Després afegim el xoriço. Una vegada han passat els 30 minuts tirem el sofregit per damunt de la coca ben repartit i ho tenim tot al forn 15 minuts més. Després és elecció nostra si ens mengem la coca calenta o si ens la mengem després de deixar-la refredar. A mi m'agrada de les dues maneres.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada