dilluns, 23 d’agost del 2021

Arròs amb bolets

 -Tot i que no sóc de fer propaganda, la veritat és que ens hem aficionat a uns bolets deshidratats que quan els posem amb l'arròs, el resultat sempre és espectacular. Són de la marca Trevijano, boletus edulis deshidratados i els venen al consum de Catalunya, a València els vaig buscar i em van dir que no els tenien. Penjaré una recepta genèrica dels bolets amb carn, tot i que aniré dient com els he fet en la recepta que es correspon amb la foto.


INGREDIENTS:

-Arròs (Una tasseta o un poc menys de 100 grams per persona)

-Caldo de carn o de verdura (el triple que d'arròs, jo en este cas he posat caldo de pollastre que és el que tenia en casa).

-Carn (jo he posat taquets de llom de porc, perquè era el que tenia, però també podem posar conill, pollastre, costelles o el que ens agrade)

-Bolets (jo gaste els deshidratats, els trevijano, només s'han de posar amb aigua uns 15-20' abans de gastar-los, després els hem d'escórrer i ja està)

-Ceba

-All

-Oli d'oliva verge (jo sempre gaste aquest per cuinar)

-Sal

-Colorant (a mi personalment sempre m'agrada el color groguet per l'arròs, també podem gastar els preparats per paella que venen que porten colorant i safrà).


ELABORACIÓ:

-En una paella amb un bon xorro d'oli, sofregim la carn i la ceba tallada a trossets ben menudets i ho salem. Després afegim els alls picadets també. Quan ja està tot més o menys fet, afegim els bolets que haurem hidratat i escorregut i ho fem tot junt. Posem l'arròs a la paella per sofregir-lo amb tots els ingredients i mentre ho fem, escalfem el caldo en un altre perol fins que el portem a ebullició. Quan ja hem sofregit un poquet l'arròs, afegim el colorant i el barregem bé i després el caldo ja bullint. Deixem bullir a foc viu uns 10' o fins que veiem que l'arròs comença a assomar per damunt del caldo i baixem el foc perquè s'acabe de consumir el caldo. Quan ja està, apaguem el foc i deixem reposar l'arròs uns 10' abans de menjar-nos-el. 

1 comentari:

  1. Hola! Jo quan faig servir bolets deshidratats aprofito també l’aigua en que els he remullat i potencien el gust a bolet.

    ResponElimina