dilluns, 16 d’agost de 2021

Orada en escabetx

 -L'altre dia vaig comprar una orada per sopar però al final vam eixir a sopar i no me la vaig menjar. Com que no la volia congelar, vaig estar buscant diferents receptes d'escabetx per tal de conservar-la. Entre les 3 o 4 que vaig llegir vaig fer la meua pròpia, que compartisc perquè ha quedat molt bona i vull recordar-la per la propera vegada.


INGREDIENTS:

-Una Orada mitjana

-Una ceba

-Una carlota

-Una tomaca

-Dos grans d'all

-Pebre negre (Entre 10 i 15 grans)

-Oli d'oliva verge extra (Un poc més de mig got)

-Vinagre de vi blanc (Un poc menys de mig got)


ELABORACIÓ:

-Si no ens ho han fet a la peixateria, treiem l'espina i el cap del peix i li treiem els filets. De cada filet fem 2 o 3 trossos depenent de com siguen de grans. 

En un got, posem un poc menys de la meitat de vinagre i la resta l'omplim amb l'oli d'oliva i ho mesclem bé.

Tallem les verdures a trossets menudets i en posem la meitat en un perol. Tirem la meitat de la mescla de l'oli i el vinagre per damunt de les verdures i els grans de pebre negre. Repartim per damunt els trossos de peix i posem damunt la resta de les verdures i la resta de l'oli i el vinagre, fins que quede cobert o més o menys cobert. Li posem la tapa al perol i el posem a foc viu fins que comença a bullir. Quan bull, treiem la tapa del perol i deixem bullir a foc mig 25 minuts més. Passat este temps, apaguem el foc i deixem que es refrede en el mateix perol. Una vegada atemperat ja ens el podem menjar o el podem guardar en la nevera fins un altre dia. Jo me'l vaig menjar dos dies després i estava molt bo. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada