divendres, 28 d’octubre del 2011

Paella amb abadejo i floricol

-Com que a casa i al poble sempre ho hem dit així i fora del meu poble este arròs es coneix poc, ho escric tal qual, encara que supose que la manera correcta seria dir-li col-i-flor, la qual, per cert, mai m'ha agradat, sobre tot, per l'olor que fa al cuinar-la, però la veritat és que en aquest arròs queda bé i el resultat és molt bo.

INGREDIENTS:
-Arròs (una tasseta per persona).
-Alls tendres.
-Abadejo dessalat.
-Floricol.
-Pebre roig.
-Oli.
-Aigua. (el triple que d'arròs)
-Sal.
-Colorant alimentari (o safrà).
ELABORACIÓ:
-Preparem un perolet amb un poc d'aigua (que serà el caldo que gastarem,  pensem que són tres tassetes per persona, per tant, calculem el que necessitem per no quedar-nos curts ni fer-ne massa, perquè si en fem massa quedarà més disgustat). En una paella (podem gastar ja directament la que gastarem per fer l'arròs), posem oli i sofregim els trossos d'abadejo una miqueta. Quan acabem, els traiem i els posem al perol amb l'aigua, els fem bullir un poquet i els traiem. Tallem la floricol a trossets grans (segons ma mare és millor així perquè si a algú no li agrada se la pot apartar més fàcil) i els alls tendres a trossets com ens agraden de grans i, amb el mateix oli, els sofregim també. Podem traure la floricol després d'un poc i pegar-li un bull a l'aigua per donar-li més gustet al caldo i perquè s'acabe de fer, però no molt perquè si no se'ns desfa. Després, en la mateixa paella, sofregim l'arròs i posem pebre roig, se'n posa prou, i un poc de colorant per donar-li color a la paella. Quan ja està l'arròs sofregit, afegim la resta d'ingredients i ho barregem tot bé. Amb el caldo bullint, afegim tres tassetes per cada tasseta d'arròs que havíem posat i ho tenim uns 10 minutets bullint a foc viu. Després baixem el foc i deixem que es vaja consumint poc a poc. Com tots els arrossos, si una vegada fet el deixem reposar uns minutets, està més gustós.

2 comentaris:

  1. hola,
    que divertit..jo tenia una tia que sempre en menjava: arros amb coliflor i bacallà, pero no sé si li posava pebree roig i alls tendres...em quedo pel blog

    ResponElimina
  2. Com la feia ma mare....el proper cap de setmana la faig sense dubte.

    ResponElimina