dimecres, 5 d’octubre del 2011

Arròs a la cubana

-Des de que era menudet sempre m'ha agradat moltíssim este plat, i a mon pare igual, no només per l'arròs, sino per l'acompanyament que sempre porta, un ou fregit i llonganisses, o cansaladeta, amb un bon tros de pa, un vertader plaer. Ma mare diu que en alguns llocs li posen també plàtan fregit, però jo sempre he dit que jo no en vull, sempre he preferit menjar-me la fruita al postre.

INGREDIENTS:
-Arròs (una tasseta per persona)
-Tomaca fregida (la podem comprar ja fregida o fregir-la nosaltres mateixos amb una miqueta d'oli).
-Ou (1 per persona)
-All
-Pebre verd(1 trosset)
-Carn (llonganisses, cansalada, o el que ens agrade per acompanyar)
-Oli
-Sal

ELABORACIÓ:
-Posem aigua a bullir en un perol i li afegim sal. Quan bull, posem l'arròs i, en aproximadament vint minuts (és millor que anem provant perquè depèn del punt que ens agrade a cadascú per l'arròs) ja està cuit, l'escorreguem i el rentem.
 Per una altra banda, en una paella amb oli calent, afegim la tomaca triturada per fregir-la (li podem posar un poquet de sucre per llevar-li acidesa). En una altra paella sofregim el trosset de pebre i l'all, que el podem tallar a trossets si ens el volem menjar o posar sencer per retirar-lo després i que només done gustet. En esta paella, quan ja està sofregit, afegirem l'arròs rentat i escorregut i el sofregirem un poc perquè agarre gustet.
 Torrem la carn i en oli ben calet, fregim l'ou. Ho posem tot en un plat i tirem la tomaca per damunt l'arròs. A mi m'agrada trencar l'ou i mesclar-lo bé amb l'arròs i la tomaca, però això va a gust de cadascú.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada