dimarts, 3 d’agost del 2010

Arròs negre

-He de reconéixer que és l'arròs que més he demanat en restaurants, en part perquè m'agrada molt, i en part perquè no sabia fer-lo. Li vaig preguntar a ma mare i em va dir que el fera com l'arròs a banda però afegint la tinta del calamar. Entre estes indicacions i els dubtes que li vaig preguntar a Vicent "Romanet", de Villalonga, he fet aquesta versió que és més pareguda a la de ma mare, però afegint tomaca.

INGREDIENTS:
-Arròs (una tasseta per persona)
-Caldo de peix (3 tassetes per cada tasseta d'arròs)
-Sípia i/o calamars
-Gambes/clòtxines/emperador, o qualsevol altra cosa per afegir tropessons a l'arròs, el que més ens agrade
-Ceba
-All
-Tomaca ratllada
-Oli
-Pebre roig
-Tinta de calamar
per al caldo de peix:
-Cua de peix o filet de lluç o morralla (peixos menudets de roca)
-Ceba i altres verdures (carlota, tomaca, alls,...)
-Llorer

ELABORACIÓ:
-Per fer el caldo, sofregim el caldo amb la ceba i la resta de verdura i les fulles de llorer, després afegim aigua i ho deixem bullir fins que està cuit.
En una paella, posem oli i sofregim el calamar i/o la sípia. Després afegim la ceba i l'all tallats ben menudets o millor ratllats. Quan ja està daurat, afegim la tomaca ratllada i la resta de tropessons, a mi m'agrada fer servir gambes i clòtxines ja cuites, per tant es posen just abans que la tomaca.Després l'arròs que el sofregim una miqueta, el pebre roig i la tinta del calamar. Es deixar bullir a bon foc uns 10 minutets i després es baixa el foc perquè s'acabe de fer. Una vegada acabat i amb el foc apagat, està bé deixar-lo reposar una miqueta a la paella perquè l'arròs s'acabe de coure i agarre gustet.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada