diumenge, 15 d’agost del 2010

Albergínies farcides de carn

-Si estiguera al meu poble, diria "rellenes", però com no sé qui llegirà això, millor ser correctes.
Quan era menut, no m'agradaven gens les albergínies, de ninguna manera. Però quan un té una mare que cuina tant bé i a casa li inculquen el menjar com un plaer, acaba agradant-li tot, i ara me les menge de qualsevol manera. En esta recepta, les pose farcides de carn picada, però també es poden farcir de verdura o d'allò que ens vinga de gust.

INGREDIENTS:
-Albergínies
-Ceba
-Carn picada
-Ou
-Formatge ratllat
-Oli
-Sal

ELABORACIÓ:
-Netegem les albergínies i les partim per la meitat. Amb un ganivet o una cullera, les buidem, deixant a la corfa un centímetre com a molt. Si aconseguim deixar-ho ben finet, no hi ha problema, però si se'ns queda un poc gros, li podem pegar un bull perquè es quede feta i després no se'ns quede crua.
En una paella amb oli, sofregim la ceba i l'albergínia tallada ben menuda, i després afegim la carn picada. Ho salem tot i afegim alguna espècia si ens agrada. Quan ja tenim el sofregit fet, apaguem el foc i li tirem ou batut per damunt i ho mesclem tot ben mesclat, segons ma mare això serveix perquè quede tot molt compacte.
Anem omplint les albergínies amb el sofregit i per damunt li posem formatge al forn, prèviament escalfat. Ho tenim el temps necessari perquè es facen les albergínies per fora, amb mitja horeta deuria haver prou.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada