dijous, 2 de juliol del 2009

Arròs al forn amb tomaqueta


L'arròs al forn tradicional, que per cert és el que a mi més m'agrada, es fa amb carn i cigrons. Aquest que presente a continuació, només té en comú amb aquell que l'arròs es cou dins del forn. Aquest arròs no porta carn, és molt més ràpid de fer, i molt menys pesat a l'hora de digerir-lo:

INGREDIENTS
-Arròs (una tasseta per persona)
-Ceba (depén del que ens agrade, jo per 3 persones en pose una)
-All (depén del que ens agrade)
-Tomaques (ratllades o de pot, jo pose un pot per 3 persones)
-Tonyina (de pot, un parell per 3 persones, més o menys)
-Pinyons (al gust)
-Sal (al gust)
-Colorant (no és necessari perquè la tomaca ja dóna prou color, però si ens agrada que l'arròs quede groguet en podem tirar un poquet)

ELABORACIÓ
-Tallem l'all i la ceba ben menudets (o els ratllem) i els sofregim en un perol. A continuació, afegim les tomaques ratllades. Quan veiem que ja està fet, en treiem un poc i ho posem en una paella, per sofregir l'arròs allí. Afegim al perol un poc de julivert i 2 tasses d'aigua per cada tassa d'arròs que posarem a la paella (podem posar un poc menys d'aigua, perquè la tomaca ja en solta). Sofregim l'arròs en la paella, juntament amb els pinyons. Quan bull l'aigua del perol, tirem la tonyina. Finalment, ho posem tot junt en una cassola de fang i ho posem al forn (escalfat prèviament) fins que es consumixca el caldo.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada