dijous, 23 de juliol del 2009

Arròs al forn amb fesols i nap


Segons ma mare aquest és "el millor arròs de tots", a mi m'agrada però el preferisc sense fesols i nap i amb cigrons, l'altra varietat que ja explicaré. Que quede millor o pitjor depén de la qualitat del nap, i com en la majoria d'arrossos, del caldo, en aquest cas, només gastarem carn de porc.

INGREDIENTS:
-Arròs (una tasseta per persona)
-Caldo (dos tassetes per cada tassa d'arròs)
-All
-Carn de porc (peu, que va molt bé pel caldo, costelles, cansalada,...)
-Butifarra (el que en castellà es coneix com "morcilla", no la butifarra catalana)
-Fesols
-Nap
-Oli
-Sal

ELABORACIÓ:
-Per preparar els fesols, els hem de posar amb aigua el dia d'abans, després es posen a bullir amb aigua i se'ls trenca el bull un parell de vegades, és a dir, se'ls afegix aigua freda perquè pare de bullir, així es fa que no senten tant malament i que no es desfacen després quan es cuinen.
Per fer el caldo, posem a bollir el peu de porc, per exemple amb una mica de ceba que després retirarem. Quan ja està, colem el caldo, i ens assegurem que ens queda el doble de caldo que arròs posarem, retirem la ceba i posem a sofregir en una paella amb oli el peu de porc, amb un cap d'alls, el nap tallat a trossos, els fesols (prèviament preparats) i la carn que tinguem (cansalada i/o costelles), si volem també podem sofregir un poc ací la butifarra i després retirar-la fins que la posem a la cassola del forn, o si no, la posem directament damunt de tot quen ho posem en la cassola per al forn. Afegim una mica de pebre roig per donar-li gustet i després ho tirem tot al perol on tenim el caldo colat per bullir-ho un poquet tot junt. Sofregim l'arròs en la paella que havíem reservat i quan ho tenim tot preparat ho posem tot junt i un poc de colorant per donar-li el color groguet en una cassola per al forn, que ja hem escalfat prèviament, i ho deixem fer-se fins que es consumix el caldo.

3 comentaris:

  1. Xe, quin arròs més bo. Jo estic completament d'acord amb ta mare

    ResponElimina
  2. Boníssim, ho fet per primera vegada seguint les teues unstruccions, un éxit! repetirem

    ResponElimina
  3. Les instruccions de Reme, no ho oblidem, jo sóc un humil transcriptor, jejeje. I segur que la teua bona mà ha tingut molt a vore en el bon resultat.

    ResponElimina