L'altre dia, estàvem ma mare i jo a casa ma tia Empar i elles i Piedi m'explicaven que l'altre dia Empar havia fet un arròs meloset amb bolets, conill i bledes i que estava boníssim. Vam coincidir que l'arròs combina fàcilment amb qualsevol cosa i, pensant que tenia a casa uns bolets secs que havia comprat al lidl i que, per cert, han resultat estar molt bons, vaig decidir que faria un arròs semblant a este amb els ingredients que tinguera a casa, en aquest cas, peu de porc per fer un caldo i cansalada. El resultat és el que explicaré i les variacions cadascú podrà introduir les que vullga. A mi i a Sílvia este ens va encantar, de fet, jo me'n vaig menjar tres plats.
INGREDIENTS:
-Arròs (100 grams per persona més o menys, o dos grapadets o una taceta de cafè)
-Alls (4 o 5 dents)
-Bolets secs (Jo vaig gastar mig pot dels del lidl)
-Oli d'oliva, un xorro.
-Cansalada (nosaltres li diem "panceta", tot i la incorrecció, el nombre de tallades depèn de les racions que fem).
-Tomaca ratllada o triturada de pot (Jo li vaig posar un parell de cullerades per fer 3-4 racions).
-Sal.
-Pebre roig.
-Colorant (a mi sempre m'agrada més que l'arròs quede groguet, és al que estem acostumats els valencians).
Per al caldo:
-Un peu de porc.
-Una ceba.
-Sal
-Julivert.
ELABORACIÓ:
-En una olla, posem aigua, la ceba pelada i tallada per la meitat, el peu de porc, un bon pessic de sal i un poc de julivert. Tanquem l'olla, la portem a ebullició i ho tenim 10 minutets al 2 per fer el caldo. Per una altra banda, en un perol més xicotet posem els bolets en aigua bullint i els tenim uns 10 minutets perquè s'hidraten, els escorreguem i guardem l'aigua en la que els hem bullit, que tindrà un color molt fosc i serà molt gustosa per fer caldo. En una paella posem un xorro d'oli i sofregim un poquet els alls picats i després afegim la cansalda tallada a trocets ben xicotets, ajustem de sal i afegim els bolets escorreguts. Quan ja estan fets, afegim la tomaca i esperem que es faça i baixem el foc per posar el pebre roig i l'arròs per sofregir-lo una miqueta, així ens assegurem que no es passarà.
En un perol, posem el caldo dels bolets barrejats amb el caldo de peu de porc i el portem a ebullició. La quantitat de caldo ha de ser suficient per coure l'arròs i que després quede un poc caldoset, tant com ens agrade. És millor posar-ne de menys i després afegir caldo que tindrem bullint a part que que ens passem de caldós. Quan ja vull, afegim l'arròs i tot el sofregit de la paella, ho provem de sal i ho tenim un quart d'hora mínim bullit a foc mig perquè es coga l'arròs, si més o menys ja està, apaguem el foc i el deixem perquè s'acabe de fer, però sempre és millor que anem provant per trobar el punt que més ens agrade per l'arròs.
No volies caldo? ... tres plats.
ResponEliminaJejeje, venia de córrer, tenia fam.
Elimina