dissabte, 18 de maig del 2013

"Risotto" amb gambes i espàrrecs

Com a bon valencià, m'encanta l'arròs i, des de que vaig descobrir esta manera de fer-lo que tenen els
italians, vaig provant diferents combinacions i, la veritat, totes m'agraden molt. En aquest cas, tenia a casa el caldo resultant d'haver fet unes clòtxines i esta va ser una bona manera d'aprofitar-lo.

INGREDIENTS:
-Arròs (Un grapadet per persona).
-Alls o alls tendres.
-Espàrrecs verds (La quantitat depén de com carregat volguem que estiga l'arròs)
-Gambes (de les xicotetes, ja pelades, jo les compre congelades).
-Caldo de peix o de verdures. (Si gastem caldo de clòtxines, com jo, l'hem de rebaixar amb aigua, si no queda massa fort).
-Formatge parmesà ratllat ("grana padano").

ELABORACIÓ:
 -En una paella, posem a sofregir els alls tendres i els espàrrecs ben menudets. Quan està daurada, afegim les gambetes, ho salem tot i, quan ja està cuit, afegim l'arròs per sofregir-lo una miqueta (segons ma mare, sofregir-lo és el secret perquè després no es passe). A continuació, afegim caldo fins que tapem bé l'arròs i ho posem a foc ben viu (és convenient que tinguem el perol amb el caldo en un altre foc perquè quan l'afegim a la paella ja estiga bullint). Anem movent l'arròs i afegint caldo a mesura que es va consumint sense parar de moure l'arròs. Quan veiem que comença a estar cuit, baixem un poc el foc perquè s'acabe de consumir el caldo i deixem que s'acabe de fer l'arròs. Una vegada consumit el caldo però no del tot, perquè quede una textura "meloseta", apaguem el foc i afegim el parmesà ratllat i ho barregem tot bé. Deixem que repose un poc i ja el podem servir (també podem posar el formatge a banda i que se'l pose cadascú per si a algú no li agrada). 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada