dijous, 21 de març del 2013

Pastissets de botifarra (valenciana)

-Faig l'aclarimen en el títol perquè en València i en Catalunya gastem el terme botifarra amb significats diferents, i en aquest cas, no em referisc a la botifarra catalana sino a la valenciana, que en castellà es coneix com "morcilla".
 L'altre dia, vam anar a València i ma mare ens esperava amb uns pastissets fets, i li vaig preguntar : "Estos són com els de pèsols?" i em va dir que no, que estos eren uns que s'havia ensenyat i que eren molt ràpids de fer. Me'ls va explicar i, com des de que estic amb Sílvia mengem molta botifarra perquè ens agrada molt, els primers els he fet de botifarra. Podem omplir-los de qualsevol cosa que ens agrade. 

INGREDIENTS:
Per la massa: 
-Oli (1 tasseta), si pot ser de gira-sol, i si no, d'oliva suau, perquè no faça massa gust.
-Cervessa (1 tasseta)
-Sal (1 pessic)
-Farina (la que admitisca).
Pel farcit:
-Ceba (les quantitats depenen de la quantitat de botifarra que posem i de com ens agrade de fort)
-Botifarra (ma mare sempre em compra les d'Ontinyent de mercadona, només als mercadones del País Valencià)
-Oli
-Sal

ELABORACIÓ:
-Posem en un recipient gran el got d'oli i el de cervessa i ho barregem bé perquè forme un líquid uniforme. Després anem afegint farina fins que veiem que la massa queda compacta. i un pessic de sal i ho movem tot amb una cullera de fusta, fins que veiem que la massa ja no es queda enganxada al recipient, en eixe moment l'agafem amb les mans i la pastem ben pastada.  Si ens queda massa farinosa o massa oliosa, afegim del que pertoque. Quan ja la tenim pastada, la tapem amb un drap net i la deixem reposar mitja horeta o més.
 En una paella amb un poc d'oli, posem a sofregir la ceba picada o tallada molt menudeta. Quan ja està, afegim la botifarra desfeteta, prèviament li haurem tret la pell i ho cuinem tot ben cuinat i ben mesclat.
 Una vegada reposada la massa, anem fent boletes i les anem xafant, una bona manera és posar-la dins d'una bossa de plàstic perquè no s'enganxe i, amb un perol o alguna cosa gran, xafar-les. Després les posem en un plat i les acabem de xafar bé amb les mans. Les omplim amb el farcit i les anem tancat amb forma de pastisset. Les anem posant en una safata pel forn i, quan ja estan totes, les pintem amb oli batut i les posem al forn prèviament escalfat a 180º. Pot ser una miqueta més depenent del grossor de la massa, però si no, en una mitja horeta al forn ja els tindrem bons per menjar.

2 comentaris:

  1. Aneu espai amb les botifarres, catalanes o valencianes...!!
    Home, en lloc de 'morcilla' podies posar '(valenciana)'. Alguna cosa digna tenim en lo nostre País, no?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si és que, quan tens raó, tens raó, jejeje, no ho havia pensat, però accepte la correcció i, de fet, ja l'he feta.

      Elimina