diumenge, 20 de novembre del 2011

Rotllets d'anis

-Des de que era menudet, a casa ens han agradat molt. Segons explica ma mare, quan ella anava a casa d'Eleneta, sempre tenia safates preparades per donar a uns i a altres. La veritat és que l'anís no m'agrada massa, però estos rotllets estan boníssims.

INGREDIENTS:
-Sucre (1 got de vi).
-Oli de girasol 1 got de vi).
-Anís per fer pastes (1 got de vi, si fem servir anís del normal, com que és més fort, el rebaixem amb aigua, posem la meitat del got d'anís i l'altra meitat d'aigua, perquè si no se'ns pot encendre el forn).
-2 Llimonaes (gassificant per reposteria)
-Farina (la que admitisca).
ELABORACIÓ: 
-Posem en un recipient l'oli, el sucre i l'anís i ho anem mesclant amb unes varilles o amb el que volguem. Després anem afegint la farina poquet a poquet fins que veiem que s'ha fet una massa que ja es pot pastar. Anem fent boletes menudetes i, després amb el dit els fem un forat al mig i els anem donant la forma de rotllets. Posem un poquet més de sucre en un platet i anem passant els rotllets pel sucre abans de colocar-los a la safata del forn. Amb el forn precalent a uns 180º, posem la safata amb els rotllets dins i ens esperem a que es facen, en poc menys de mitja hora els tenim. No ens hem d'esperar a que es queden dauradets, perquè se'ns secarien molt.


13 comentaris:

  1. Hola Rafa! Una pregunteta...quan dius anís, et referixes a anís dolç com l'Anís del Mono o Anís La Castellana, o amb Anís Tenis (La Cassalla de tota la vida) es pot fer? Supose que amb cassalla hi haurà que rebaixar-la amb aigûa com tu has dit, no?
    Bé, ja em dius alguna coseta.
    Gràcies!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Alba! quan em referisc a l'anís normal és l'anís del mono, l'altre és un especial per fer pastes. La cazalla és massa forta, no he provat, però supose que tot i rebaixant-la amb aigua encara es notarà massa.

      Elimina
    2. Amb Anís del Mono queden perfectos.

      Elimina
    3. Amb Anís del Mono queden perfectos.

      Elimina
    4. Amb Anís del Mono queden perfectos.

      Elimina
    5. Amb Anís del Mono queden perfectos.

      Elimina
    6. Amb Anís del Mono queden perfectos.

      Elimina
    7. Amb Anís del Mono queden perfectos.

      Elimina
    8. Amb Anís del Mono queden perfectos.

      Elimina
    9. Amb Anís del Mono queden perfectos.

      Elimina
  2. Holaaaa !! al meu poble camp de turia, els rollets i tot aço es fa amb Cassalla, però imagine que serà com tot a cadascú , un color. :-)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, supose que és això. Al meu poble, la cassalla ens la beguem ;)

      Elimina