dijous, 1 de desembre de 2011

Pastissets "de mida"

-Estos pastissets són els que tota la vida he vist que venien als forns del meu poble, de pèsols, de tomaca i d'herbes. A València normalment els he vist de pisto. Ací jo posaré els dos que més m'agraden, el de pésols i el d'herbes (realment, d'espinacs, ja que les herbes s'han d'agarrar al bancal, i ací estic un poquet lluny, a més la que les coneix és ma mare, jo no en tinc ni idea, però d'espinacs també queden molt bons).També podem omplir-los d'allò que volguem. Pernil i formatge, formatge sol, ceba i tonyina,... o lo que li agrade a cadascú.

INGREDIENTS:
Per la massa:
-1 tasseta d'aigua.
-1 tasseta i mitja d'oli. (si volem fer més quantitat, podem mesurar amb un got en lloc d'una tasseta, però ha de ser la mateixa mesura la que gastem per l'aigua i per l'oli).
-Llima per escórrer o un xorret de vinagre.
-Farina (la que admitisquen l'aigua i l'oli per pastar-ho bé).
-Ou.
Per als de pésols:
-1 ceba.
-Pésols (jo gaste els de pot i pose un potet menudet).
-Tonyina (un o dos pots, depén de com ens agrade).
-Oli.
-Sal.
Per als d'espinacs:
-Espinacs (jo pose una bossa de les que ja venen netes).
-Alls.
-Tonyina.
-Oli.
-Sal. 

ELABORACIÓ:
-En un bol, posem l'oli i l'aigua i ho batem bé amb la mà fins que veiem que es va creant una massa uniforme, com si començara a collar. És el que es diu, "prendre el punt". Quan ja està, afegim un poc de llima escorreguda o vinagre i comencem a afegir farina i moure-ho. Quan veiem que ja es pot pastar i separar del bol sense que es quede enganxat, ja està bona la massa. La comencem a treballar ben treballada amb les mans un ratet i després fem boletes, una per cada pastís, tant grans com un vullga fer-los després. Jo les faig un poc més menudes que una pilota de frontó. Una vegada fetes les boletes, les deixem reposar mitja hora perquè la massa es faça bona.
 Mentre que tenim la massa esperant, preparem el que posarem dins dels pastissos:
 Per als de pésols, posem una paella amb oli i sofregim la ceba talladeta menudeta i li posem un poc de sal. Quan ja està, afegim els pésols (si gastem els de pot com jo, si no s'han d'afegir abans) i la tonyina i ho mesclem tot bé.
 Per als d'espinacs. Posem un poc d'oli en una paella i sofregim uns allets talladets menudets. Després afegim els espinacs fins que es fan. Quan ja estan, afegim la tonyina i ho barregem tot bé.
 Quan ja s'ha fet bona la massa, anem xafant les boletes, deixant-les com cercles plans, prou finetes però no massa perquè no es trenquen i les anem omplint amb el que volguem, i les anem tancant per donar-los forma de pastís. Els posem en una safata pel forn i els pintem amb ou batut. Els posem al forn, prèviament escalfat a 180 graus i en una mitja horeta ja els tenim fets.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada