dissabte, 4 de juny del 2011

Pastís de poma

-Quan algú em diu que no li agrada el pastís de poma, jo li conteste: "...perquè no has provat el de ma mare". Perquè la veritat és que a mi és un postre que no m'agrada massa, però el que fa ma mare m'agrada molt i, per cert, ara que estic malalt de la panxa, és una de les poques coses dolces que puc menjar i em senten bé.

INGREDIENTS:
-Pomes (1,5kg)
-Aigua (1 got)
-Llima (1)
-Ous (2)
-Sucre (260grams)
-Mantega (60 grams)
-Farina (125g.)
-1 Pessic de sal.

ELABORACIÓ:
-Apartem un parell de pomes i, amb la resta,el got d'aigua, 200 grams de sucre i la llima, fem la melmelada de poma tal i com està explicat en la recepta anterior.
Per fer la massa, batem un dels ous, i li afegim els 60 grams de sucre, la farina i la mantega, que haurem tret abans de la nevera perquè estiga més blaneta. Ho mesclem tot bé i ho posem en un motlle redó o una llanda, el que tinguem, jo faig servir un motlle de silicona i li pose damunt paper vegetal perquè no s'apegue. Per posar-ho al motlle, com que s'enganxa molt, hem d'anar amb molta paciència, o er servir film transparent i després amb les mans per damunt ho anem estenent, perquè amb el film no s'apega, però resulta complicadet.
Una vegada tenim la massa ben estesa pel motlle, posem la melmelada escampada per damunt, ocupant-ho tot i, amb les dos pomes que havíem apartat, les pelem i les talem a quarts i les despessonem, per després fer tallets finets com es veu a la foto. Les posem fent una circumferència per fora i després en fem una altra per dins posant les tallades en sentit contrari perquè quede més guapet. Quan ja ho hem cobert tot amb poma posem un ou batut per damunt i ho posem al forn, prèviament escalfat a 180 graus. Ho tenim uns 45 minuts i, en traure-ho, ho pintem amb un pinzell amb l'almíbar que vam guardar en fer la melmelada i ja està llest per menjar-se.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada