dimarts, 13 d’abril del 2010

Bunyols de carabassa

-A ma mare sempre li han fet gràcia les carabasses, torrades, en crema, en bunyols, i més des de que les tenim al bancal. A mi personalment no, però un dia em va dir: "ja t'ensenyaré a fer uns bunyols que es fan en un minut", i els vaig provar i, la veritat, estan ben bons, i són ben fàcils de fer.

INGREDIENTS:
-Carabassa (mitja)
-Un ou
-Gassificant de reposteria (jo les coneixia com "llimonaes", sobrets, A+B)
-Anís dolç (anís del mono, un ditet o dos)
-Farina (poqueta, la que vegem que fa falta).
-Oli de girasol

ELABORACIÓ:
-Partim la carabassa en dos per la meitat i la posem així partida al forn per torrar-la. Quan ja està, buidem mitja carabassa en un plat i la juntem amb l'ou batut i l'anís. Ho xafem tot amb una forquilla per tal d'anar creant una massa a la que li afegim la farina necessària per poder agarrar una culleradeta de la massa sense que es trenque ni estiga massa dura. Després li tirem els dos sobrets de la "llimonà" i els repartim bé per tota la massa.
En una paella, posem prou oli de girasol per fregir i l'escalfem. Quan ja està ben calent, anem fent boletes amb la cullera i posant-les a l'oli per fregir, una volteta i fora, perquè es fan de seguida, i hem d'anar amb compte de no fer-les molt gran perquè amb la "llimonà" s'inflen.
A mesura que els anem treient de la paella, els posem en un platet amb paper de cuina perquè xuclen un poc l'oli. A l'hora de menjar-nos-els, posem un platet amb sucre perquè cadascú puga passar el bunyol i menjar-se'l tant dolcet com vullga.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada