dilluns, 27 de juliol del 2020

Arròs desconfinat: Amb pollastre, costelles i gírgoles.


-Després de tants dies tancat, tenia moltes ganes de cuinar a l'exterior i amb normalitat. Tot i que ja porte unes setmanes fent-ho, com que esta combinació que no havia provat mai ha quedat molt bona i  comence a tindre por que esta situació no dure molt, aprofite per compartir-la.


INGREDIENTS: 
-Arròs (una tasseta o uns 100 grams per persona)
-Aigua (tres tassetes per persona)
-Pollastre (un o dos trossets no massa grans per persona, si pot ser amb os perquè hem de fer el caldo)
-Costelles de porc (tallades en daus, un o dos trossos per persona)
-Gírgoles (Són uns bolets cultivats que als supermercats estan al costat dels xampinyons i que es venen tot l'any)
-Ceba (jo he gastat tendra i n'he posat mitja per 4 racions)
-Alls (un gra cada dos racions)
-Tomaca ratllada (una per 4 racions)
-"Sazonador" per paella (uns sobrets que ja venen preparats amb colorant i safrà, si no, gastem colorant perquè quede groguet).
-Oli d'oliva

ELABORACIÓ:
-En una paella, posem un bon xorro d'oli, suficient per sofregir la carn i posem tots els trossets de carn, els salem i els sofregim bé. Quan comença a estar feta, afegim la ceba i l'all tallats ben menudets i al final de tot les gírgoles i la tomaca ratllada. Deixem que es faça tot bé i afegim l'aigua. Mesurem el nivell i afegim més aigua per fer el caldo. Ho deixem bullir una mitja horeta fins que l'aigua torna a estar al nivell inicial i mentre bull bé, afegim primer el "sazonador" i després l'arròs, ben repartit. El tenim bullint 10 minuts a foc viu, fins que veiem que ja comença a assomar l'arròs i baixem el foc un poquet perquè vaja acabant-se de consumir el caldo poc a poc. Si veiem que queda massa caldo el deixem bullir més ratet a foc viu. Quan ja s'ha consumit el caldo, deixem repossar uns 10-15 minuts perquè s'assente i agarre gustet i a servir.

3 comentaris: