
Personalment, per consell de ma mare, sempre intente comprar les d'Ontinyent, molt bones. Aquesta recepta em va vindre al cap després que, en Alcoi, al bar l'Autèntic, ma mare Sílvia i jo en provàrem unes que ens van agradar molt. Allà les servien amb melmelada de tomaca, però a mi no m'agrada barrejar dolç i salat. Agafada la idea, les he fet a la meua manera, i copiant l'estil d'arrebossat d'Arguiñano, farina+ou+pa ratllat. En podem fer una bona quantitat, fregir les necessàries, i les altres guardar-les a la nevera o el congelador per una altra ocasió.
INGREDIENTS:
Amb aquests ingredients, a mi em van ixir 12 mandonguilles d'un bon tamany.
-1 Botifarra
-1 ceba.
-Oli d'oliva. (Un xorret per la beixamel i una bona quantitat per fregir)
-Formatge de cabra (3 tallades de rulo xicotet).
-Farina (dues cullerades per la beixamel i la necessària per arrebossar, depèn del gust).
-Llet (Entre un got i dos, però depèn també de lo densa que ens agrade la massa).
-1 ou.
-Pa ratllat (Per l'arrebossat, depèn del gust).
ELABORACIÓ:
-Pelem la ceba i la posem juntament amb la botifarra en la picadora i les piquem ben picades. En una paella amb oli, sofregim aquest picat fins que veiem que està fet. Arribats a aquest punt, afegim el formatge talladets a trossets fins que es desfà i forma una mescla homogènia. Afegim un parell de cullerades de farina al sofregit i deixem que l'absorbisca bé. Després, amb el foc baix, comencem a afegir farina poquet a poquet i ho anem barrejant bé perquè no es facen pilots. Seguim afegint llet progressivament fins que obtenim la densitat que volem. Una vegada apagat el foc, guardem la massa en un bol i deixem que es refrede perquè s'assente bé, la podem posar a la nevera. Passada una horeta, si són dos, millor, ja podem començar a fer les mandonguilles. Anem formant-les amb les mans, del tamany i forma que volguem i les passem per farina primer, després per l'ou batut i finalment pel pa ratllat. Les fregim en una paella amb oli abundant i ben calent i les anem posant en un platet amb paper de cuina perquè absorbisca l'oli.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada