dijous, 27 de març del 2014

Coca mallorquina

-Ja feia temps que ma mare m'anava dient que volia que provàrem una coca que havia vist al programa de tv3 "Caçadors de bolets". Un dia vam arribar a casa i ens l'havia feta per dinar, ella no parava de dir que, com les verdures solten suc, s'havia quedat la massa un poc crua, però la veritat és que estava boníssima.

INGREDIENTS:
-Bledes.
-Ceba tendra (o ceba normal si no en tenim)
-Dents d'all (1 o 2)
-Bolets (i si no en tenim, xampinyons).
-Llom (o si no carn picada com va fer ma mare o bacó com vaig posar jo).
-Tomaca (algunes rodanxes tallades ben finetes).
-Oli.
-Sal.
Per la massa:
-Oli (un gotet), si pot ser de gira-sol, i si no, d'oliva suau perquè no faça molt de gust.
-Cervessa (1 gotet)
-Sal (1 pessic)
-Farina (la que admitisca).

ELABORACIÓ:
-Posem en un recipient el gol d'oli i el de cervessa i els barregem bé fins que formen un líquid uniforme. Després anem afegint farina fins que veiem que la massa queda compacta i un pessic de sal i ho movem tot amb una cullera de fusta fins que veiem que la massa ja no es queda enganxada al recipient. En eixe moment, l'agafem amb les mans i la pastem ben pastada. Si ens queda massa farinosa o massa oliosa, afegim del que pertoque. Quan ja la tenim pastada, la tapem amb un drap net i la deixem reposar mitja horeta o més perquè es "faça bona".
 Per una altra banda, en un altre recipient, posem les fulles de la bleda, la ceba tendra i els alls, tot tallat ben menudet, amb un xorret d'oli i un poquet de sal i ho barregem bé i ho deixem marinar.
 Quan la massa ja s'ha "fet bona", la xafem bé i l'estenem en una llanda per al forn (podem posar paper vegetal per evitar que s'enganxe i que s'embrute la safata del forn). Repartim la verdura per damunt de la massa i la posem al forn prèviament escalfat a 180º (per evitar que la massa ens quede crua pel suc de les verdures, la podem posar el primer quart d'hora sola al forn i després afegir les verdures). Tindrem la massa amb les verdures al forn 45 minuts.
 Mentre que es va fent la massa i les verdures, en una paella, tallem la carn ben fineta i els bolets o xampinyons també i ho sofregim tot en una paella amb oli. Passats els 45 minuts de forn, repartim la carn i els bolets per damunt i ho tenim 15 minuts més al forn. Després apaguem el forn i treiem la coca, ja preparada per menjar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada