dilluns, 9 de desembre del 2013

Gambes "al ajillo"

-Continuem amb les tapetes "futboleres" que tant gaudim a casa.
Sempre recordaré un dinar familiar en el que el meu cosí Juan Andrés i jo vam fulminar el cambrer amb la mirada quan es va endur la cassoleta. Ja feia un ratet que ens havíem acabat les gambes, però estàvem gaudint com xiquets mullant pa sense parar, i encara quedava suquet. Aquest costum de mullar el suquet de les gambes, jo encara el mantinc. Boníssim!!!

INGREDIENTS:
-Gambes pelades. (Si les comprem crues millor. Podem comprar-les amb pell i pelar-les, però jo preferisc estalviar-me feina).
-Alls (2 o 3 dents, depenent de la quantitat de gambes).
-Oli (Un xorret a la paella per fregir)
-Pebre roig
-Sal (un poquet opcional per si la necessitem)
-Conyac (Un xorret)

ELABORACIÓ:
-En una paella, o en una cassoleta de fang directament, posem un xorret d'oli i posem els allets talladets menudets fins que es van daurant, a foc no molt alt perquè no es cremen. Després afegim les gambes i deixem que es coguen. Quan ja estan, tirem un xorret de conyac i, quan bull, l'encenem perquè es creme l'alcohol, si notem que ens ha quedat dolç, afegim un poc de sal. Quan ja està, apaguem el foc i tirem una miqueta de pebre roig. Per servir-ho, ho posem en un plat o en una cassola de fang, que queda més tradicional.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada