dilluns, 17 d’abril del 2023

Arròs amb rellom ("solomillo") ibèric i bolets

 La veritat és que en aquest bloc he penjat molts arrossos diferents, amb carn, peix, verdures,... però he volgut reproduir aquest tal qual perquè la veritat és que és dels millors que he provat. A més, al fer-lo amb una paella prou gran, com he fet només dos racions, ha quedat com als restaurants, "de ditet". Posaré tal qual els ingredients que he fet servir per dos persones.

INGREDIENTS:

-Dos tassetes d'arròs (200 grams aproximadament, jo gaste "La fallera especial paellas")

-6 tassetes de caldo de carn (jo en aquest cas he fet un caldo amb barreja de carns i verdures)

-Mig rellom ibèric de porc (uns 250g)

-Oli d'oliva (un bon xorro a la paella, sense acabar d'omplir-la tota

-Mitja ceba tendra

-Tres grans d'all

-Una tomaca de pera

-Mig paquet de bolets deshidratats (jo gaste els Trevijano que venen a consum en paquets de 40 grams)

-Sal (al gust)

-Mig sobre de preparat per paella (espècies amb safrà)

ELABORACIÓ:

-Posem l'oli a la paella i sofregim el rellom tallat a trossets xicotets. Quan ja està ben daurats, afegim l'all, la ceba i la tomaca tallats ben menuts (jo en aquest cas ho he passat tot per la batidora de braç) i els bolets (que prèviament haurem hidratat tenint-los en remull amb aigua uns vint minutets. Si volem podem guardar part d'aquesta aigua per barrejar-la amb el caldo. Jo en aquest cas no ho he fet perquè el caldo que tenia estava molt bo i no volia que fera tant gust a bolets). 

Una vegada ho tenim tot ben sofregit, posem l'arròs i el sofregim una miqueta, així, segons ma mare, evitem que se'ns passe. Afegim el preparat per paella i el caldo ja bollint. Ho tenim uns 10 minutets bollint a foc viu o fins que veiem que comença a assomar massa l'arròs i baixem el foc perquè s'acabe de consumir poc a poc el caldo. Una vegada acabant, el deixem reposar uns minutets i ja ens el podem menjar. Nosaltres en aquest cas, directament del caldero. Boníssim!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada