-Li he posat aquest nom perquè és un arròs fet amb el que hi ha per casa... he vist que a aquesta manera de procedir Chicote li ha dit "cocina de resistencia". La qüestió és, que mirant el rebost he vist un brick de brou de carn dels que donen en les curses aquelles que abans féiem en l'exterior i un pot de bolets...seguint mirant, tenia unes costelletes en el congelador i unes carxofes en la nevera... i si ho juntem tot en un arrosset?
INGREDIENTS:
-Arròs (una tasseta o uns 100 grams per persona)
-Brou (el triple que d'arròs, tres tassetes, si no tenim brou podem posar aigua, però el brou sempre és més gustós).
-Costelles (jo és el que tenia, però evidentment podem posar altres coses)
-Carxofes (jo les pele i les talle en vuitens o dotzens segons com siga de gran).
-Bolets (en este cas els he posat de pot, però està justificat per les circumstàncies).
-Alls (un parell de grans per 3-4 racions)
-Oli d'oliva
-Sal
-Colorant alimentari.
ELABORACIÓ:
-En una paella, posem un xorro d'oli i sofregim les costelles fins que estan dauradetes. Un poc abans posem les carxofes tallades perquè tarden més que els bolets en fer-se. Pelem i piquem els grans d'all o els tallem ben menudets i els afegim amb els bolets. Quan ja està tot ben fet, afegim l'arròs i el sofregim una miqueta i afegim el colorant perquè quede groguet. Portem el caldo a ebullició en un altre perol i quan ja està el tirem a la paella. Deixem bullir tot a foc viu uns 10 minutets i després baixem el foc fins que es consumix tot el caldo. Si veiem que tenim massa caldo podem mantindre el foc alt més temps. I si veiem que s'acaba massa ràpid podem tapar-ho perquè s'acabe de fer l'arròs. Tot depèn del foguer i de l'arròs que gastem. Quan apaguem el foc el deixem reposar 10-15 minuts abans d'escudellar.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada