INGREDIENTS:
-Arròs (dos grapadets per persona)
-Caldo (de pollastre o de verdures)
-Ceba
-Xampinyons
-Botifarra negra (per dos persones, amb mitja en vam tindre prou).
-Oli
-Sal
-Formatge parmesà.
ELABORACIÓ:
-En una paella, posem a sofregir la ceba ben menudeta. Quan està
daurada, afegim la botifarra tallada a trossets menudets; a continuació, posem els xampinyons, talladets al
tamany que més ens agrade, ho salem tot i, quan ja està tot, afegim
l'arròs per sofregir-lo una miqueta (segons ma mare, sofregir-lo és el
secret perquè després no es passe). A continuació, afegim caldo bollint fins que
tapem bé l'arròs i ho posem a foc ben viu (és convenient que tinguem el
perol amb el caldo en un altre foc perquè quan l'afegim a la paella ja
estiga bullint). Anem movent l'arròs i afegint caldo a mesura que es va
consumint sense parar de moure l'arròs. Quan veiem que comença a estar
cuit, baixem un poc el foc perquè s'acabe de consumir el caldo i deixem
que s'acabe de fer l'arròs. Una vegada consumit el caldo però no del
tot, perquè quede una textura "meloseta", apaguem el foc i afegim el
parmesà ratllat i ho barregem tot bé. Deixem que repose un poc i ja el
podem servir (també podem posar el formatge a banda i que se'l pose
cadascú per si a algú no li agrada).
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada