dilluns, 2 de gener del 2012

Pasteló de pinya

-La veritat és que ma mare em parla d'este pastís dient que el feia quan érem menuts, però jo no el recorde. L'altre dia, quan el vaig fer per primera vegada, tenia la sensació que no l'havia provat mai. Resulta molt senzill de fer, ja que, com molts altres, es basa en el bescuit, hem de fer un bescuit i després anar obrint-lo per fer-li capes i omplir-les de nata i pinya.

INGREDIENTS:
Pel bescuit:
-Ous (sis)
-Sucre (180 grams)
-Farina (150 grams)
-Mantega (poqueta, per untar el motlle)
(si volem fer el bescuit més gran o més menut, només hem de fer les proporcions addients. Jo, per exemple, vaig fer el bescuit amb 5 ous, 140 grams de sucre i 125 de farina).
Pel farcit:
-Pinya (podem fer servir pinya natural o de pot, amb el seu suc o almíbar, que també ens farà falta).
-Nata (depén de quanta en volguem, un brick o més de nata per montar).

ELABORACIÓ:
-Com he dit, lo primer que hem de fer és un bescuit: Per començar, separem les clares dels rovells dels ous i les posem en un bol per la batedora de varetes, les alcem (les batem a punt de neu) i quan ja les tenim, afegim el sucre i treballem la barretja ben treballada. Per últim afegim els rovells dels ous i la farina i ho mesclem tot però ara ja sense treballar-ho massa, ho podem fer fins i tot sense encendre la batedora.
 Untem un motlle amb mantega i posem un poc de farina per damunt perquè no quede humit. Li donem la volta per tirar la farina i que no quede tampoc massa farinós i després aboquem tota la massa del bescuit en el motlle. Escalfem el forn a uns 150 graus i posem el bescuit dins. En mitja horeta més o menys ja se'ns haurà fet, però millor que el controlem i, quan veiem que està doradet, provem a clavar-li un ganivet i, si ix net, és que ja està.
 Una vegada  fet, el traiem del motlle i deixem que es refrede un poc. Després li anem fent talls horitzontals, per anar creant capes. Tants com poguem o volguem, dependrà de com ens ha eixit d'alt.
 Posem la pinya a la batedura i la triturem. Ens ha de quedar una pasta un poc líquida, perquè quan li la posem al bescuit el vaja empapant.
 Per una altra banda, montem la nata, amb la batedora de varilles. Posant-li la quantitat de sucre que creiem necessària. També podem comprar nata en spray, si no la volem montar, però no queda tant bona. 
 Una vegada tot preparat, anem fent capes, primer bescuit, després pinya, després nata i una altra vegada bescuit, i així fins que s'acabe. Dalt de tot, torna a quedar bescuit, però el podem tapar, tant amb pinya com amb nata, depén del que ens agrade més.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada